INTERNATIONALE VECHTRACE               

INTERNATIONALE VECHTRACE  VINDT VOORLOPIG NIET MEER PLAATS

 

De Internationale Vechtrace is een tijdrace over 5 kilometer voor skiff, (mix-)dubbeltwee, gestuurde dubbelvier, gestuurde boordvier en gestuurde C-vier. Internationaal vanwege het deelnemersveld en het parcours: de start is in Duitsland, de finish in Nederland. De wedstrijd wordt geheel gevaren over het prachtige roeiwater van de rivier de Vecht en is befaamd om de gemoedelijke sfeer, de goede catering en het sfeervolle onderkomen bij Roeivereniging Salland. Bootsclub Nordhorn is mede-organisator van deze wedstrijd.

 

Op 30 september 2017 heeft de 26ste  Internationale Vechtrace plaats gevonden.  95 boten hadden zich ingeschreven en ruim 120 roeiers gingen in de stromende regen over de finish. De snelste tijd (18:24)  werd neergezet door Jos Luttjeboer en Martijn Dresscher in de dubbel-twee  van de Hunze (Groningen). Het is de vraag of zij volgend jaar weer de snelste tijd gaan neerzetten want de vijftienjarige Idwêr Doldersum (RV Salland) en Niels Elshove (Thyro) roeiden in hun dubbeltwee de afstand van 5 kilometer in 20:06. 
Ondanks het slechte weer was het een geweldige wedstrijd. De nieuwe meander bij de grens in Duitsland vormde een uitdaging. Roeiers waren het er over eens dat deze extra bocht niet eenvoudig is door het ontbreken van oriëntatiepunten – essentieel voor de roeiers omdat zij voortdurend om moeten kijken om hun koers te bepalen.
 
Voor de definitieve uitslag van de Internationale Vechtrace : Klik hier.
Voor de foto's : Klik hier
 
 
En op deze film is het afleggen van het wedstrijdparcours te zien vanuit het perspectief van een wedstrijdroeier. Een GoPro werd hiertoe bevestigd op het hoofd van boegroeier Niels (Thyro). Op slag zien we Sallander Idwêr.
 
 
Tot volgend jaar op 6 oktober 2018 !