INTERNATIONALE VECHTRACE               

INTERNATIONALE VECHTRACE  VINDT VOORLOPIG NIET MEER PLAATS

 

De Internationale Vechtrace is een tijdrace over 5 kilometer voor skiff, (mix-)dubbeltwee, gestuurde dubbelvier, gestuurde boordvier en gestuurde C-vier. Internationaal vanwege het deelnemersveld en het parcours: de start is in Duitsland, de finish in Nederland. De wedstrijd wordt geheel gevaren over het prachtige roeiwater van de rivier de Vecht en is befaamd om de gemoedelijke sfeer, de goede catering en het sfeervolle onderkomen bij Roeivereniging Salland. Bootsclub Nordhorn is mede-organisator van deze wedstrijd.

 

Door Marjolein Rekers, de dochter van een van de grondleggers van de Vechtrace, is de originele Vechtrace medaille ontworpen. Aan de voorkant staat een afbeelding van  tweevoudig wereld kampioen Frans Göbel, de keizer van de Amstel.  Deze medaille is in een gelimiteerd oplage uitgebracht.  Op dit moment is er nog  een beperkt aantal beschikbaar.  
In 2017 heeft de Vechtrace Commissie besloten om deze unieke medaille alleen nog  uit te reiken aan

mensen, die zich op een bijzondere wijze hebben onderscheiden tijdens de organisatie van de Vechtrace en aan roeiers en roeisters die een lange staat van dienst hebben bij de Internationale Vechtrace.

In 2018 zijn dit:

Geertje Klok van Enschedese Roeiverniging Thyro. Zij heeft vanaf 2003 tot heden 10 keer deelgenomen aan de Vechtrace.
Bram Bollaert van de  Zwolsche  Roei- en Zeilvereeniging. Hij heeft vanaf 1994 tot heden 15 keer deelgenomen aan de Vechtrace.
René Maarleveld van Twentse Roeivereniging Amycus. Hij heeft vanaf 1996 tot heden 15 keer deelgenomen aan de Vechtrace.
Jan Bas van Noord van Roeivereniging Aengwirden. Hij heeft vanaf 2003 tot heden 15 keer deelgenomen aan de Vechtrace

Piet Toering. Al vele jaren een enthousiast mede-organisator van de Vechtrace. Als penningmeester onderhoudt hij de contacten met grote sponsoren zoals Euregio en hij zorgt ervoor dat de bonnenbalie goed loopt. Op de dag voor de Vechtrace is hij bezig om rietpollen uit het water te halen en uitstekende takken te verwijderen. Dankzij Piet een veilige Vechtrace.