INTERNATIONALE VECHTRACE               

INTERNATIONALE VECHTRACE  VINDT VOORLOPIG NIET MEER PLAATS

 

De Internationale Vechtrace is een tijdrace over 5 kilometer voor skiff, (mix-)dubbeltwee, gestuurde dubbelvier, gestuurde boordvier en gestuurde C-vier. Internationaal vanwege het deelnemersveld en het parcours: de start is in Duitsland, de finish in Nederland. De wedstrijd wordt geheel gevaren over het prachtige roeiwater van de rivier de Vecht en is befaamd om de gemoedelijke sfeer, de goede catering en het sfeervolle onderkomen bij Roeivereniging Salland. Bootsclub Nordhorn is mede-organisator van deze wedstrijd.

 

Door Marjolein Rekers, de dochter van een van de grondleggers van de Vechtrace, is de originele Vechtrace medaille ontworpen. Aan de voorkant staat een afbeelding van  tweevoudig wereld kampioen Frans Göbel, de keizer van de Amstel.  Deze medaille is in een gelimiteerd oplage uitgebracht.  Op dit moment is er nog  een beperkt aantal beschikbaar.  
In 2017 heeft de Vechtrace Commissie besloten om deze unieke medaille alleen nog  uit te reiken aan mensen, die zich op een bijzondere wijze hebben onderscheiden tijdens de organisatie van de Vechtrace en aan roeiers en roeisters die een lange staat van dienst hebben bij de Internationale Vechtrace.

In 2019 zijn dit:

Jan van Laarhoven van Roeivereniging Tubantia en Frans van der Steen van Aengwirden. Zij roeien respectievelijk sinds 2006 en 2009 met de Vechtrace mee. En dit jaar voor de 11de keer.

Gudrun Kremeier van Willem III. Zij doet mee sinds 2005 en roeit dit jaar voor de 9de  keer mee.

Bart Breunesse. In 2015 werd Bart  gevraagd om in de Vechtracecommissie zitting te nemen en de tijdwaarneming op zich te nemen. Dit heeft hij met veel enthousiasme en expertise gedaan. Dankzij hem werkt de Vechtrace nu met Time Team.  Het is nu mogelijk om bij start en finish meteen de correcte tijden in te voeren. Uitslagen zijn snel bekend. Maar soms zijn er storingen en dan wordt het door Bart met zijn team gewoon met de hand gedaan. Bart dank voor je geweldig inzet.