Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Vertrouwenscontactpersonen (VCP)

Alle jeugd en senioren leden, maar ook ouders kunnen bij de vertrouwenscontactpersonen terecht met zaken die te vertrouwelijk of te persoonlijk zijn of die je niet kunt of wilt bespreken met een commissielid of bestuurslid van Salland. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag zoals agressie, pesten, discriminatie, seksuele intimidatie, of ander ongewenst, ongepast en ontoelaatbaar gedrag in je omgeving, of in die van een teamgenoot.

De vertrouwenscontactpersonen hebben een onafhankelijke positie. De gedeelde informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Zij bieden een luisterend oor en proberen een helder beeld te krijgen van je ervaren problemen. Zij denken mee over een mogelijke aanpak en/of oplossing. 
De vertrouwenscontactpersoon lost niet jouw problemen op, maar kan wel vervolgstappen met je bespreken en je hierbij behulpzaam zijn. 

 

Wanneer je ondersteuning wenst van een vertrouwenscontactpersoon of om te beginnen je verhaal wilt delen, neem dan contact met hen op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De namen van de vertrouwenscontactpersonen vind je op beschermde pagina 'Vertrouwenscontactpersonen'.

Als je liever je verhaal aan iemand van buiten de vereniging vertelt, dan kan dat ook, bij de ‘Vertrouwenspersoon Sport’ van de Roeibond (KNRB).  Informatie daarover vind je op: www.knrb.nl of op www.vertrouwenspuntsport.nl van het NOC*NSF.

Voor meer algemene informatie over vertrouwenspersonen, zie de site van de KNRB.
Meer informatie over ongewenst gedrag per categorie vind je bij de Code Respectvolle Omgangsvormen.