>

Vanaf 11 mei gefaseerde opstart roeien in skiff, C1 en in tweepersoonsboot (voor personen uit een huishouden.)

Nu de overheid het buitensporten weer toestaat met de bekende beperkingen zoals 1,5 meter afstand houden, wil het bestuur van Salland het roeien op de vereniging weer laten starten. Voor de junioren is dit in de afgelopen week al van start gegaan, nu mogen de senioren ook.  Dit gaan we gefaseerd invoeren omdat we allerlei hygiënemaatregelen moeten doorvoeren (en testen), en we moeten er rekening mee houden dat niet elk boottype zich leent voor de 1,5 meter afstand. Zo is het roeien in een 3, 4 of 8 op dit moment niet mogelijk, want deze geven niet voldoende afstand tussen de roeiers.

Samengevat

Vanaf 29 april de jeugdleden.
Vanaf 11 mei de ervaren leden met Skiff 2 diploma en tweepersoonsboten (voor personen uit één huishouden).
Vanaf 23 mei de minder ervaren leden met skiff 1 onder leiding van instructeurs..
Vanaf 30 mei de leden in opleiding voor skiff 1 onder leiding van instructeurs.

Lees hieronder nadere informatie


Corona maatregelen

 

Bij de Corona aanpak staan vier zaken centraal:

1) Het borgen van 1,5 meter afstand tussen aanwezige personen en tussen personen die de sport op de vereniging aan het beoefenen zijn.

2) Het toepassen en naleven van de verhoogde hygiënevoorschriften / RIVM-maatregelen.

3) Het voorkomen van aanwezigheid van personen, die zelf ziekte verschijnselen vertonen of in de situatie verkeren dat huisgenoten ziekte verschijnselen vertonen.
4) Het stimuleren van het gebruiken van gezond verstand, zodanig dat de persoon zelf en anderen niet in gevaar worden gebracht.

 

De basis maatregelen zijn in het Corona Protocol opgenomen.
Het clubgebouw is aangepast o.a. wastafel bij de ingang, afsluiten clubhuis deel, duidelijke vakken op het vlot en voor de loods voor het schoonmaken en drogen van boten.

Het afschrijfsysteem My-Fleet is essentieel om er voor te zorgen dat er maar 3 boten per kwartier aan het vlot liggen. In de Corona Richtlijnen voor Individuele Leden is aangegeven waar de leden zoal aan moeten denken.

 

Naast Corona maatregelen blijven natuurlijk ook de normale veiligheidsmaatregelen van groot belang. Ga niet alleen op stap, ga niet varen met mist, onweer of veel wind en draag het gele hesje. Op dit moment varen er ook enkele keren per week vrachtboten in het kanaal. Heel vervelend als je in een skiff zit. Bij de Sluis bij Aadorp (tel 038-4997040) kan je informeren of er vrachtboten op het kanaal zijn.

 

Bijgesloten zijn het Corona Protocol RV Salland, de Corona richtlijnen voor individuele leden en het Reglement Veilig Roeien bij  RV Salland. Lees met name de richtlijnen goed door.

 

Gefaseerde opstart

Belangrijk is dat we ermee te maken hebben dat het water op dit moment koud is. Daarom vinden we het niet verantwoord om nu alle skiffeurs het water op te laten.

Het bestuur heeft daarom besloten voor een gefaseerde opstart en de volgende keuzes gemaakt. 

Twee persoonsboten

Familieleden mogen in een tweepersoonsboot gaan varen vanaf maandag 11 mei. Deze boten worden beschikbaar gesteld in My-Fleet. Uiteraard telt daar dat je alleen die boten kunt afschrijven waarvoor je ook bent opgeleid. Behalve een dubbel twee, kun je natuurlijk ook met je huisgenoot in een eenpersoons wherry op pad gaan.

Skiff-2

Het bestuur heeft ervoor gekozen om ingaande 11 mei het skiffen voor iedereen met een Skiff-2 diploma vrij te geven.
Uit veiligheidsoverwegingen wordt iedereen gevraagd om minimaal met twee boten op pad te gaan en een telefoon mee te nemen.
De Skiff boten zijn beschikbaar in My-Fleet.  Er zijn een paar tijden geblokkeerd voor instructiemomenten. Dit wijst zich vanzelf in My-Fleet.  
Gezien het feit dat er, door de Corona maatregelen, maximaal drie boten tegelijk aan het vlot mogen liggen, vragen wij jullie om als er al drie boten voor een bepaald tijdstip afgeschreven zijn, je boot of een kwartier/half uur eerder of een kwartier/half uur later af te schrijven.
Om de  Corona regel drie boten aan het vlot te bewaken, vragen wij ook de eigenaren van Privéboten om ook hun boot systematisch af te schrijven.

Niet iedereen heeft de afgelopen jaren even fanatiek geroeid en we doen een beroep op gezond verstand om in dat geval je eerst te melden voor een paar instructiemomenten en niet zelfstandig het water op te gaan.  Roeiers met een Skiff-2 diploma die al even niet meer in een skiff geroeid hebben bieden we instructie/begeleiding aan. Bij twijfel kan het bestuur deze begeleiding als voorwaarde stellen, maar we hopen op genoeg eigen verantwoordelijkheid.

Deze periode voor Skiff-2 roeiers is ook voor de instructeurs een leermoment. Waar moeten zij op letten en aan denken om op verantwoorde wijze de roeiers te begeleiden.

Skiffen is toegestaan in minimaal 2-tallen op het water (dus niet alleen, zonder begeleiding op de wal). Verder zijn er allerlei voorschriften voor hygiëne, gebruik loods, toilet en gebouwen. We verwachten dat een ieder die gaat roeien deze spelregels kent.

Opleiding naar Skiff-2/Roeier met Skiff-1 diploma

Het bestuur laat de opleiding naar Skiff-2 starten op zaterdag 23 mei. We verwachten dat het water dan ook warmer is, dat we een goede test hebben gehad van de maatregelen bij de loodsen en aan het vlot en dat de instructeurs ook weten hoe met deze omstandigheden goed en correct te handelen. Hoe deze opleiding exact wordt ingevuld vermelden we in een volgende roeptoeter. We willen de komende weken gebruiken om ervaring op te doen om deze opleiding naar Skiff-2 goed en verantwoord op te zetten.

Roeiers met Skiff-1 diploma die willen en mogen roeien tussen de bruggen mogen dat doen vanaf zaterdag 23 mei. Lees hiervoor ook de uitleg voor de roeiers van Skiff-2! (minimaal 2 boten op het water of een instructeur aan de kant, vraag om instructie als het lang geleden is dat je in een skiff zat).

Opleiding Skiff1

Beginnende skiffeurs laten we starten op zaterdag 30 mei. Dit onder voorbehoud dat we geen ingewikkelde problemen of vraagstukken tegenkomen in de weken voorafgaand. Ook hierover gaan we tijdig communiceren. Ook laten we dan weten hoe je je daarvoor kunt aanmelden.

Samengevat

Vanaf 29 april de jeugdleden.
Vanaf 11 mei de ervaren leden met Skiff 2 diploma en tweepersoonsboten (voor personen uit één huishouden).
Vanaf 23 mei de minder ervaren leden met skiff 1 onder leiding van instructeurs.
Vanaf 30 mei de leden in opleiding voor skiff 1 onder leiding van instructeurs.

Tijden

Bijna alle roeiers zijn gewend om te roeien op de zaterdagochtend. Dit zal vanaf 23 mei lastig zijn omdat dan de opleiding start voor skiff-1 en skiff 2 en er daardoor minders skiffs beschikbaar zijn en minder plekken op het vlot. Kijk of je samen met anderen ook door de week, of in het weekend op een ander moment kunt roeien. Dat zorgt ervoor dat er ruimte komt in de planning en afschrijving van de boten en er niet teveel mensen tegelijk bij de loodsen zijn.

Instructeurs

Wil je gebruik maken van een instructeur kun je altijd even contact opnemen met je vaste coach en heb je die niet laat het dan weten aan Peter Mijnheer.

Tot Slot

Het is geweldig dat we weer het water op kunnen. Maar het naleven van de regels is essentieel. De Gemeente Hardenberg heeft aangegeven dat wij een goed protocol hebben. Dus dat is ok. Maar zij hebben ook aangegeven dat er gehandhaafd wordt. Dus houdt je aan de regels, niet alleen om je eigen gezondheid en de gezondheid van anderen niet in gevaar te brengen, maar ook om er voor te zorgen dat de Vereniging weer op volle toeren kan draaien.

Wij wensen jullie veel roei plezier.

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Vertrouwenscontactpersonen

Routebeschrijving

Kopij voor de website

Introductiecursus

Agenda

05 juli 2020;
09:00AM -
Skifftoertocht naar Echtelerbrug
12 aug 2020;
09:00AM -
Gastroeiers Assen
20 aug 2020;
09:00AM -
Landelijke midweekroeidag
01 sept 2020;
07:30PM - 09:15PM
Kantine Bestuursvergadering
02 sept 2020;
08:00PM - 10:00PM
Kantine Vechtracecie-vergadering
05 sept 2020;
12:00AM
Vollemaantocht
17 sept 2020;
12:00AM
Toertocht rond Mecklenburg samen met BCN
17 sept 2020;
12:00AM
Toertocht rond Mecklenburg samen met BCN
17 sept 2020;
12:00AM
Toertocht rond Mecklenburg samen met BCN
17 sept 2020;
12:00AM
Toertocht rond Mecklenburg samen met BCN

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven