Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Het wordt weer koud - omslaan wordt gevaarlijk. Daarom halen we de veiligheidsregels van stal die we daarvoor hebben opgesteld.

De belangrijkste regel is: niet roeien in een skiff of 2- indien de watertemperatuur onder de 5 graden Celsius is.
Die temperatuur valt te meten met de slimme meter die Jan Vunderink gemaakt heeft en die bij de bar staat, bovendien staat de laatst gemeten watertemperatuur op het bord aldaar. En let wel: het is niet zo dat het iets boven de 5 graden wél veilig is, je houdt het alleen iets langer vol in het water.

Het kan zijn dat je zo'n gedreven en bedreven roeier of roeister bent,

die bovendien winter- of vroege voorjaarswedstrijden wil roeien, dat je toch graag wil trainen bij die temperatuur. En waarbij dat gezien je behendigheid en conditie eigenlijk ook wel verantwoord lijkt.
Dan kun je toestemming van het bestuur daarvoor vragen. Voorwaarde is dat je de 'winterroeiverklaring' leest, en het is de bedoeling dat je daar ook even van schrikt. Want daar staan de risico's en de overlevingsduur in koud water in genoemd. Als je het wel denkt aan te kunnen, kun je die verklaring tekenen, waarbij je tevens verklaart het bestuur niet aansprakelijk te zullen stellen bij calamiteiten. De getekende verklaring moet je dan mailen aan
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en die krijg je dan ondertekend per mail retour.

De namen van diegenen die toestemming hebben gekregen vermelden we in de Roeptoeter en op het besloten deel van de site ('Roeien' -'Roeien in de winter'), zodat het voor iedereen duidelijk is wie er in een skiff of 2- bij een watertemperatuur onder de 5 graden Celsius mag roeien. Die toestemming is drie jaar geldig.

De winterroeiverklaringen vind je op deze website, onder 'Roeien' - 'Roeien in de winter'.