Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Zoals bekend worden per 16 maart 2021 de Coronamaatregelen iets versoepeld. Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 4 personen als de 1,5 meter gegarandeerd is. Dit betekent dat we weer in de C3 en de C4 (met open roeiplekken) het water op mogen en dat de onderhoudsploegen uit maximaal 4 personen mogen bestaan.  De overige regels blijven gelijk.
Onder dit artikel staat een link naar het aangepaste protocol. De belangrijkste punten zijn:

Bootgebruik
Jongeren tot en met 26 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren en mogen in alle boten varen waartoe zij bevoegd zijn.

Voor de overige leden geldt dat er altijd 1,5 meter afstand gehouden dient te worden en dat er niet meer dan 4 personen samen de sport mogen beoefenen. De volgende boten kunnen hiervoor verantwoord ingezet worden:
- Eén-persoonsboten: skiff (18 boten van de vereniging en 5 privé boten) en C1 (2).
- Ongestuurde twee (2- en 2x) en eenpersoonswherry voor personen uit één huishouden.
- C4x+, C3x+, C2x+ en de tweepersoons wherry waarbij roeiplekken vrij gehouden worden.
- Alle overige meerpersoonsboten mogen niet het water op.

Uiteraard mag je alleen roeien in de boten waartoe je bevoegd bent. Schrijf de boot altijd vooraf af in My-Fleet.

Het is nog steeds koud. Skiffs mogen het water op. Bij een watertemperatuur van minder dan 5 graden op eigen risico en alleen voor roeiers van 16 jaar en ouder met minimaal 2 jaar Skiff 2 en na ondertekening van de winterroeiverklaring. Deze verklaring geldt ook voor tweezonder (2-).

Afschrijven
Reserveer je boot vooraf.
Gezien het feit dat er door de Coronamaatregelen maximaal 3 boten tegelijk aan het vlot mogen liggen, vragen wij jullie om, als er al drie boten voor een bepaald tijdstip afgeschreven zijn, de boot een kwartier eerder of een kwartier later af te schrijven. En vermijd drukke momenten zoals zaterdagochtend.

Instructie
Instructie kan, vanaf de kant, worden gegeven aan roeiers in skiffs en C1 en aan personen uit een huishouden die roeien in tweepersoonsboten. Instructeurs houden altijd 1,5 meter afstand.

Clubhuis is gesloten
Het clubhuis is gesloten. Alleen de ergometerruimte is toegankelijk (voor 2 volwassenen of 3 jeugdleden).

Mondkapjesplicht
Er is vanaf 13 jaar een mondkapjes plicht voor het buitenterrein, het clubhuis en de loods.

Onderhoud
Het gebouw, het buitenterrein en de boten worden regelmatig onderhouden. Ook moeten riemen geverfd worden en het clubhuis/loods schoongemaakt worden. Onderhoudsploegen bestaan uit maximaal 4 personen die 1,5 meter afstand bewaren. Meerdere ploegen mogen tegelijk aan het werk zijn, indien ze zich in afzonderlijke ruimten bevinden.

Coronaregels
Houd je aan de Coronaregels.
Gebruik je gezonde verstand, breng jezelf en anderen niet in gevaar en zorg dat alles netjes en verzorgd achtergelaten wordt. Vergeet niet af te sluiten als je de laatste roeier bent.