Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Klik hier voor meer foto's

De afgelopen zaterdagen zijn er maar liefst 24 examens afgenomen. Wij kunnen een hele lijst diploma’s toevoegen want iedereen is geslaagd!

Op 29 augustus 2020 slaagden:
Skiff 1
Beatrice, Elke, Herman B, Tim, Simon.
Skiff 2


Froukje, Herman D, Clara, Joke M, Marijke , Annemijn.

Skiff 3
Christian.

Op 5 september 2020 slaagden:
Scull 2 C
Annemiek, Hanny, Marijke, Joke V.
Scull 2
Peter, Jacky.
Scull 1
Marjo, Akkelien, Tilleke, Hilde, Henriëtte, Anja.

Iedereen van harte gefeliciteerd!


Het Scull 2 C diploma
Na overleg met een aantal instructeurs en de examen commissie heeft het bestuur in de vergadering van 1 september 2020 besloten om het Scull 2 C diploma in te voeren.
De eisen voor dit diploma zijn hetzelfde als voor het Scull 2 maar het examen wordt in een C boot afgelegd. Dit diploma is een goede aanvulling op de bestaande diploma’s.

Personen die in een C boot willen varen o.a. voor toertochten, krijgen nu de mogelijkheid om hun vaardigheden te verfijnen. Het accent ligt op ploeg-roeien over een lange afstand (minimaal 10 km) met behoud van techniek. Tevens goed kunnen strijken en aanleggen in moeilijke omstandigheden. Ook wordt er tijdens de opleiding extra aandacht besteed aan de brugsignalen en andere belangrijke onderdelen van het binnenvaart reglement.
Er zal in het examen op gelet worden dat de geëxamineerden voldoende techniek hebben om in een gladde meerpersoonsboot mee te kunnen roeien.
Op zaterdag 5 september zijn de eerste examens Scull 2 C afgenomen.