Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Afgelopen zondag roeide de jeugd de eerste regiowedstrijd van dit jaar bij Wetterwille in Leeuwarden. Voor de vier meisjes in de C4 leeftijdsklasse 10-12 jaar was het zelfs hun eerste wedstrijd ooit. Door ijsgang en harde wind waren we al weken lang niet meer het water op geweest dus onze angstige vraag was: kunnen ze het nog wel? En ook houden ze het vol, want bij Wetterwille roeien de C4-en rond het eilandje de Froskepôlle een voor deze leeftijdscategorie ongebruikelijk lange afstand van 2,8 km.


Nou, viel dat even mee! In een tot het einde toe strak tempo en stevige haal roeiden ze een sterke tweede tijd. Na een jongensploeg uit Assen, maar ruim vóór de concurrenten van de Compagnie uit Hoogeveen.
De oudere jeugdleden roeiden geroutineerd hun wedstrijden in een C2x+ en maakten zich ook bijzonder verdienstelijk door het sturen van de jongsten. Bedankt!


In de loop van de middag deed zich een naar ongeval voor. Bij het spelen kwam Esther ongelukkig ten val en brak daarbij haar enkel. Op donderdag wordt zij geopereerd. Sterkte Esther!

Meer foto's