Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op 4 januari 2019 is de Nieuwjaarsbijeenkomst van RV Salland gehouden. Deze goed bezochte bijeenkomst was reuze gezellig, mede dankzij de heerlijke hapjes, de glühwein en de bubbels. De kantine commissie had het weer uitstekend voor elkaar.

De voorzitter wenst een ieder een voorspoedig 2019 toe en blikt kort terug op het afgelopen jaar. “Het was een heftig jaar. Een aantal leden hebben besloten om hun lidmaatschap op te zeggen. Dat vinden  wij heel jammer.  Het bestuur is hard aan de slag om een aantal zorgpunten op te lossen. Respectvolle omgangsvormen en een veilig sport klimaat staan boven aan onze agenda. De instructie van de volwassenen en de jeugd loopt goed. We zijn reuze blij dat vier leden besloten hebben om de KNRB cursus Instructeur 2 dit voorjaar  te gaan volgen. Op korte termijn zullen wij sponsoring actief oppakken en daar hebben wij de leden hard bij nodig.”

Vervolgens wordt Femke Paulis in het zonnetje gezet. In het afgelopen jaar heeft zij drie nationale kampioenschappen gewonnen (meisjes 18 skiff, meisjes 18 dubbel twee en meisjes 18 dubbel vier).  En als klap op vuurpijl won haar ploeg brons bij het WK junioren in  Tsjechië.  Geweldig. In september is zij naar de Verenigde Staten vertrokken om te gaan studeren (en roeien!) aan de Rutgers University in New Jersey. We zijn heel blij dat zij vandaag bij Salland is en willen haar heel veel succes toewensen in de VS.  Op naar de olympische spelen in Tokio  (2020) of in Parijs (2024).

Proost!

 

Meer foto's.