Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Elke crisis biedt mogelijkheden, zoals nu gebeurt bij Salland.
Er mag in beperkte mate geroeid worden, maar de kantine blijft gesloten, dus DE mogelijkheid om in alle rust aan het werk te gaan. Alles zoveel mogelijk onder de anderhalve meter afstand uiteraard.
Op vrijdag 3 april jl hebben Hendrik, Bert en Joke de ‘nieuwe’ keuken opgehaald en in de kantine gestald.
Nadat de Hardenberg II gerestaureerd is, kwam er tijd voor de keuken.
Maandag 4 mei is hiermee begonnen.
Clara en Joke hebben allereerst de kastjes leeggemaakt. Alles op de tafels uitgestald en toen

uitgezocht. Ondertussen zijn Hendrik en Bert met het slopen begonnen. Aan het einde van de dag lag de oude keuken tussen het puin op de afvalplaats.
Een stuk van de oude keuken is hergebruikt in de loods bij de voordeur. Jan heeft daar een prachtige wasplaats gefabriceerd. Een ouder van een jeugdlid verblijdde Salland met een professionele zeepdispenser en papieren handdoekautomaat compleet met een voorraad zeep en handdoeken. Super !!
Dinsdag en woensdag is er door de mannen verder gewerkt en is er besloten om de tegeltjes ook maar te slopen: er ontbrak een stuk tegelwerk waar de oude kastjes aan de muur hingen.
Maandag 11 mei is het werk weer opgepakt en is er ‘getegeld’ op een andere manier, er is een tegelwand geplaatst. En dinsdag is de nieuwe keuken geplaatst. En het wordt heel mooi!
Het werkblad moet nog geplaatst worden evenals de plinten. De kraan, de kookplaat (inductie), koelkast en oven moeten worden aangesloten. Zo langzamerhand wordt het steeds mooier. Wij, de kantinecommissie, kunnen niet wachten om de kastjes weer in te ruimen en weer voor alle Sallanders koffie en thee te zetten. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen. Voorlopig moeten wij het doen met de foto’s.