Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

De G-parade voor mensen met een beperking wordt begeleid door Salland boten. 
Voor mensen met een beperking is er in Hardenberg de G-parade, een feestelijke vaartocht vanuit Gramsbergen op de Overijsselse Vecht naar Duitsland en het Kanaal Almelo - de Haandrik richting Coevorden. De G-parade heeft plaats op zaterdag 20 juli 2019.

RV Salland droeg ook dit jaar een steentje bij aan dit evenement met twee versierde C- boten en onherkenbaar verklede roeiers.

De eerste foto's zijn inmiddels binnen.


Er wordt ingescheept op het terrein van café-bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen. De afvaart is rond 11.30 uur. Anderhalf uur later meren de boten weer af in Gramsbergen en krijgen de passagiers een lunch aangeboden. Tot de vloot behoren de in Gramsbergen nagebouwde zomp, met een lift waardoor mensen met een rolstoel aan boord kunnen, en de snikke Johannes Veldkamp, een in 1907 gebouwde Groningse trekschuit. Verder werkt de Havenvereniging Coevorden mee met een drietal schepen evenals individuele booteigenaren.

Leden van Roeivereniging Salland en Kanovereniging Hardenberg begeleiden de vloot met diverse soorten roeiboten en kano’s.

De G-parade is een initiatief van de Stichting ProGram, Baalderborg Groep en Rotary Hardenberg. Het evenement staat vooral in het teken van mensen met een beperking en hun begeleider/mantelzorger. Dit met als doel om hen een onvergetelijke dag te bezorgen met een vaartocht op het Kanaal Almelo – de Haandrik en de Overijsselse Vecht. In 2018 hebben 80 mensen met een beperking met 54 begeleiders genoten van deze tocht.