Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

GERA, ze had zo gehoopt om beter te worden. Maar nu hebben we toch afscheid van haar moeten nemen. Alles heeft ze gegeven om te genezen maar het mocht haar niet baten.

Alles geven: helemaal Gera!

Gerard en zij, ze waren er, iedere woensdagmiddag, veertien jaar lang, om de jongste schooljeugd in te wijden in de roeigeheimen, met als motto: ‘goede sfeer is het belangrijkste, dan komt het leren vanzelf’. Die goede sfeer was er ook ieder jaar bij de roeikampen van de jeugd waar zij een van de dragende krachten was. De jeugd, daar ging ze voor! Daar lag haar hart en dat was wederkerig wat wel bleek uit de warme band die lang met de hele jeugdgroep bleef bestaan (zie ook : Salland zet Gera en Gerard in het zonnetje).

Een creatief en coöperatief Salland-lid: zo hebben we haar gekend. Niets was Gera te veel: sturen, schuren, schilderen of in de kantine staan. Dat alles deed ze met hetzelfde enthousiasme waarmee ze ook de eerste Salland-acht die aan de Head meedeed op de loods heeft ontworpen en uitgevoerd. Een mooie blijvende herinnering aan haar (zie de foto van de onthulling).

 


Wij, van roeivereniging Salland, wensen Gerard, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij het leren omgaan met de grote lege plek.