Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Na 14 jaar leiding te hebben gegeven aan het jeugdroeien dragen Gera en Gerard het stokje over aan nieuwe jeugdcoaches. De jeugdcommissie heeft met een receptie en cadeaus Gera en Gerard in het zonnetje gezet. Het bestuur bood Gerard en Gera de verenigingsprijs ‘vrijwilligers van het jaar’ aan.
In 1998 zijn Gera en Gerard op de woensdagmiddagen begonnen met het coachen van de basisschooljeugd. Veel roeiers, waaronder Laura en Thomas, Henk Jan maar ook Iris en Ilse, hebben op de woensdagen de eerste kneepjes van het roeien geleerd. Volhardend, onvermoeibaar en met groot geduld waren Gerard en Gera elke woensdagmiddag om 13:15 uur bij de vereniging om deze kinderen te begeleiden. Een ruwe schatting leert dat ruim 50 kinderen onder hun hoede hebben leren skiffen en ploegroeien. En daarmee vormt het roeien op de woensdag binnen Salland een waardevolle pijler voor het jeugd- en juniorenroeien. Want veel van hen zijn doorgegaan met het juniorenroeien bij de vereniging.
Jan (ex-jeugdlid en ceremoniemeester van deze receptie) heeft alle ex-jeugdleden benaderd om het feestje op te luisteren. Velen hadden aan deze oproep gehoor gegeven waardoor het voor Gera en Gerard een feest van herkenning werd. Zoals Gerard het verwoordde: ”We hebben dit 14 jaar lang met ontzettend veel plezier gedaan. We probeerden iedereen plezier te laten hebben in het roeien, dat stond voorop!” En dit hebben zij op onnavolgbare wijze in de praktijk toegepast. Gera voegt eraan toe: “We hebben fantastisch roeiwater en een mooi clubhuis. De jeugdleden voelen zich hier op hun gemak. De goede sfeer is het belangrijkste, dan komt het leren vanzelf.”
Gera en Gerard geven het stokje door aan twee nieuwe jeugdcoaches, Anna en Martha. Na de zomer hebben deze vier coaches al intensief met elkaar samengewerkt om de overgang voor de jeugd zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen en ervaringen uit te wisselen. Aan het einde van de receptie vertrouwden Gerard en Gera de aanwezigen toe dat ze nog vaak een handje komen helpen als hulpcoaches. En daar maakt Salland dankbaar gebruik van!