>

TWW: Idwêr en Mariska strijden in de regen

Zondag 10 februari zijn de Twentse Winterwedstrijden weer gehouden bij roeivereniging Tubantia in Hengelo over 4 kilometer op het Twentekanaal.  Een wedstrijd voor degenen die ook in barre weersomstandigheden de boot niet in de loods willen laten en aan een enkele deelnemer ook wel een klein gevoel van trots op het bikkel-schap ontlokt. En terecht wat niet zelden liggen de temperaturen half februari akelig dicht bij de 0°.
Dit jaar viel de temperatuur wel mee, maar waren de wind en de regen de onderwerpen van gesprek en wel zo sterk dat de naam TWW het veld moest ruimen voor ofwel TRW voor Twentse

Regenwedstrijden of THW voor Twentse Herfstwedstrijden.
Van de Salland/Tubantia junioren startten Mariska en Idwêr deze titanenstrijd. Mariska samen met Roos in de dubbeltwee, het kleinste uitgeschreven nummer. De eerste kilometer hadden ze wat moeite om hun ritme de vinden in de woeste bak water, maar gaandeweg werden ze weer de baas over de golven en de wind. De hoge haal om tijdens de recover vrij te blijven van de toppen van de golven zijn lastig te oefenen op ons normaal zo bedaarde kanaal maar de meiden kregen na een paar minuten letterlijk de slag te pakken en vochten zich in 18:22 een weg naar de finish en daarmee de derde plaats in hun M18 veld.

Idwêr kwam deze wedstrijd voor het eerst sinds de vorige zomer weer voor Salland uit. Prima om weer het Salland-logo op het water te zien. Hij startte twee keer. In de eerste heat ging hij samen met zijn vaste roeipartner Niels in de dubbeltwee, het nummer waarin zij al zo vaak hebben laten zien hoe goed zij op elkaar zijn ingespeeld. Voor hen was het slechte weer eerder een aansporing om te laten zien wat ze in huis hebben. Volgens het motto: ‘winnaars hebben een plan, verliezers een excuus’ werd het aanvalsplan gesmeed. En met succes.
Eerst werd een M18 4 ingehaald en daarna vermorzelden zij het volledige daar nog voor liggende Mix2x-veld, waarbij een 2x van de Zwolsche nog even in de problemen kwam doordat zij de snel oplopende Salland/Tubantia combi niet tijdig de ruimte gaven en door de drukte op het water geen andere mogelijkheid hadden dan te laten lopen. Dat is altijd jammer om te zien in een wedstrijd, maar de regels schrijven nou eenmaal voor dat een oplopende boot de ruimte moet krijgen om zijn koers te volgen.
Na het passeren van dit veld kwam het traditionele inkak-moment van het duo. Het doseren en verdelen van de beschikbare energie over de volle afstand is altijd lastig en ook was er in geen velden of wegen meer een andere boot te bekennen. Andere boten zijn altijd een erg motiverend inhaal-target. Maar ook zonder zo’n prooi kwam de power na ongeveer een kilometer weer terug en met ook weer een zinderende tribune-sprint de laatste 500m werd 16:08 als eindtijd genoteerd, 16 seconden sneller dan de nummer 2. En daarmee trokken zij dus niet alleen blik in dit veld, maar veroverden zij ook de beker voor de snelste jongens-ploeg (over alle velden) op deze TWW.

In de tweede heat ging Idwêr opnieuw in de boot, dit keer in een vier-zonder. Boordroeien dus. Sommige van de Tubantia-roeiers doen dit jaar eindexamen en zijn er dus volgend jaar niet meer bij. Omdat boordroeien voor junioren nauwelijks aan bod komt vonden we dit een mooie gelegenheid om toch nog even aan dat rare één-riem roeien te snuffelen.  
En na niet eens zo heel veel trainingen bleek dat het best wel aardig liep. In een veld met veel ervaren ploegen (ze werden bij gebrek aan een J184- veld ingeschreven in het senioren 4- veld) veroverden ze een derde plek, 7 seconden achter de winnaar en 0.2 seconden achter de nummer 2.
Een ervaring rijker.

Al met al weer een geweldig mooie roeidag, ver van de ‘standaard’ 2km baanwedstrijden, maar vlak bij huis, en met een zo enthousiaste groep roeiers weer een groot feest.

De volgende wedstrijden op het programma van Mariska en Idwêr zijn de Heineken Roeivierkamp en de Head, beide in maart op de Amstel. Zij roeien deze beide wedstrijden in ploegen van het Regionaal Talentcentrum (RTC). Mariska in een M16 8+, Idwêr in een J18 4x+.
Uitslagen
Foto's

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Vertrouwenscontactpersonen

Routebeschrijving

Kopij voor de website

Introductiecursus

Agenda

14 nov 2020;
10:00AM - 02:00PM
AFGELAST SOC
01 dec 2020;
07:30PM - 09:15PM
Kantine Bestuursvergadering

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven