>

Vluchttrappen langs het kanaal

De ook in ROEIEN.NL aangekondigde vluchttrappen zijn inmiddels geplaatst.

 

Zie de foto's en het artikel hieronder.

 

UIT ROEIEN.NL :

Recent is het provinciaal kanaal bij roeivereniging Salland uitgebaggerd en zijn de damwanden door die uitbaggering langs de oever een probleem geworden. Deze ontwikkeling zorgt voor onveilige situatie op het water voor de roeiers. We spraken Jan Vunderink van Roeivereniging Salland over de kwestie.

Jan Vunderink (RV Salland) vertelt ons: “Voordat het kanaal was uitgebaggerd, kon een roeier wanneer hij te water kwam eenvoudig weer in zijn boot of op de kant klimmen. Doordat het kanaal is uitgebaggerd, is dit niet meer mogelijk om zelfstandig op de kant te komen. Dit leidt tot

veiligheidsproblemen voor onze roeiers”.

Na lang en indringend contact zoeken, is er in augustus 2020 door de provincie gereageerd met een bezoek van een inspecteur en een nautisch adviseur. De provincie zag toen de noodzaak in. Door de aanwezige beroepsvaart in combinatie met roeiers en hoge damwanden, ontstond vooral in de wintermaanden, een risicovolle situatie.

Door het bezoek van de provincie, overleg met de KNRB commissies Veiligheid en Roeiwateren en verwijzing naar de richtlijnen vaarwegen 2020 (RWS) is het gelukt om op cruciale plekken vluchttrappen de plaatsen. Ook worden er dit jaar nog bij het naderen van de vereniging waarschuwingsborden geplaatst met: “Let op roeiers!”. RV Salland is blij dat er actie wordt ondernomen en de vluchttrappen dit jaar nog worden geplaatst.

Mochten er vragen zijn over roeiwateren of de herziene richtlijnen vaarwegen 2020, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vragen over het veiligheid op en rond het water, naam dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ga naar boven