Item gefilterd op datum: januari 2018
zaterdag, 20 januari 2018 20:00

Heemse

Op 5 januari 2017 doopt Tineke Rozema een nieuwe C3x+ en geeft de boot de naam 'Heemse'

Secretaris Dirk Branbergen verstuurt hierover onderstaand persbericht:

Nieuwe aanwinst bij Roeivereniging Salland
Roeivereniging Salland in Gramsbergen bezit voor zo'n kleine vereniging een opvallend goede vloot. En toch bestond er met name voor de oudere roeiers, die in stabiele boten willen roeien, behoefte aan een tussenmaat - een C3: een wat bredere boot met een kieltje over de gehele lengte die plaats biedt aan drie roeiers en een stuur. De gangbare boten bieden plaats aan één, twee, vier of acht roeiers. Zo'n C3 is niet tweedehands te verkrijgen en dus duur. Bijna twee jaar heeft de roeivereniging hiervoor gespaard, en vrijdag 5 januari was de climax: de boot is er en kon bij de nieuwjaarsreceptie gedoopt worden, haar naam is 'Heemse'. Zaterdag 6 januari volgde de eerste roeitocht, de Heemse werd bevrouwd door zeventig-minners en een tachtig-plusser. Nieuwe leden krijgen les in C-boten (Salland bezit ook één-, twee- en vierpersoons C-boten), en daarvoor is de C3 eveneens een zeer welkome aanvulling van de vloot. 

(1) Salland - de nieuwe C3 en een wat oudere 'acht' voor de loodsen van Salland

Op de foto (1) op de voorgrond links de nieuwe 'C3'. De drie roeisters zijn ingestapt, de stuur stapt nog in. Het is zaterdagochtend 6 januari 8.30 uur, het wordt net licht, en het is spitsuur op Salland. Roeitalent Femke Paulis is net vertrokken voor haar dagelijkse training in de skiff (eenpersoonsroeiboot), de acht maakt zich los van het vlot voor haar wekelijkse roeitocht. Helemaal rechts het kanaal Almelo-de Haandrik met het plaatsnaambord van Gramsbergen. Achter de C3 de kantine met links daarvan een van de drie botenloodsen.

(2) De nieuwe trotse aanwinst van Salland, de 'Heemse'. Drie roeiers en een stuurvrouw'

 

Artikel in huis-aan-huisblad 'De Toren':

 

Gepubliceerd in Artikelen tbv menu
zaterdag, 20 januari 2018 11:30

Viswedstrijden tot en met 3 maart

De hengelsportverenigingen B & O Bergentheim en H.S.V. De Dobber Hardenberg organiseren samen een wintercompetitie in het kanaal Almelo/de Haandrik  in de omgeving van Hardenberg en Bergentheim. Omdat de exacte wedstrijdlocatie pas op de dag zelf bekend wordt: let s.v.p. goed op of zich vissers aan de kant bevinden en maak niet rond ter hoogte van de vissers. De wedstrijden worden tot en met 3 maart gehouden op zaterdagen van 10:00 tot 14:00 uur.

Gepubliceerd in Ons roeiwater
maandag, 15 januari 2018 20:23

Anna

Jan van Nes heeft in 1987 deze skiff in de Salland-container-loods (zie foto links) gerestaureerd.
 
Omdat er in de loods geen verwarming was, mocht Jan zijn skiff aflakken in de werkplaats van transportbedrijf Brink. Bij dat transportbedrijf was ook de eerste C4 opgeslagen omdat de loods daarvoor te klein was. Daar is waarschijnlijk onderstaande foto genomen.
 
 
 
 
 
 
 
 
De skiff werd gedoopt door zijn vrouw Anneke en kreeg haar naam.
 
De boot kreeg in de loop der jaren nieuwe eigenaren, eerst Wim Zwetsloot, later Henny van Stiphout.
Toen deze laatste vertrok uit de regio liet hij de Anna achter bij Salland voor Sallandleden, die bevoegd
waren om in een skiff te varen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Uit het clubblad 'de Roeptoeter': verslag en foto's van de doop op 2 september 2005, geschreven door Dirk Branbergen:

'Onder goede en warme belangstelling zijn vrijdagavond 2 september twee boten gedoopt en is Ronald Tulp tot zijn verrassing tot lid van verdienste gepromoveerd. De naam van de eerste boot was ‘Anna’ en blijft ‘Anna’. Een boot met een lange historie: naar ik begreep, ooit ook nog eens grondig gerestaureerd door Jan van Nes. Het is en blijft een houten skiff – en hout wordt in de loop der jaren steeds een beetje minder hout, waardoor van tijd tot tijd een opknapbeurt nodig is. Nu hebben Ronald Tulp en Rob Kwakkel dat gedaan en haar tevens voorzien van een gewaagde bordeaux-rode kleur. Ze had dus eigenlijk omgedoopt mogen worden tot ‘Rode Anna’. Maar let wel, dat is dus niet gebeurd, noem haar dus ook niet zo, want het is de vraag of ze dat leuk vindt. Zowel Rob als Ronald hebben met een plens kanaalwater haar opnieuw een behouden vaart toegewenst. Het is een hele prettige, redelijk stabiele skiff, die nu ongetwijfeld tot genoegen van velen weer in de vaart is.

 
Volgens Cas behoort in doopwater eigenlijk een beetje rode wijn, hetgeen mij wel aanspreekt, maar in dit geval heeft het hondje van Germ er iets aan toegevoegd, dat kan natuurlijk ook…..
 
 
 
Door de restaurateurs werd aan Gerard de eer gegund om de nieuwe - oude ‘Anna’ in gebruik te nemen…'
 
Gepubliceerd in Artikelen tbv menu
zaterdag, 06 januari 2018 23:54

Een nieuw jaar en een nieuwe C3

De nieuwjaarsreceptie begon met de doop van de langverwachte C3. Tineke doopte de boot en gaf deze de naam 'Heemse'. De boot werd gedoopt met kanaalwater, de aanwezigen toastten met Glüwhein en begaven zich na de doop naar het warme clubhuis. Daar bleef het nog lang gezellig; bijpraten, elkaar gelukkig nieuwjaar wensen en alvast plannen smeden voor het nieuwe seizoen (houd de kalender in de gaten, de toercommissie heeft leuke plannen!). De kantinecommissie had het weer geweldig voor elkaar en kwam regelmatig langs met heerlijke hapjes.
Persbericht over doop Heemse

Foto's van doop, receptie én maiden trip van de Heemse

Gepubliceerd in Bestuur
zaterdag, 06 januari 2018 15:54

Nieuwe C3 : de Heemse

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie heeft Tineke de nieuwe C3 gedoopt. De boot luistert naar de naam Heemse en is inmiddels toegevoegd aan my-fleet

Persbericht over doop Heemse

Foto's van doop, nieuwjaarsreceptie én maiden trip van de Heemse

Gepubliceerd in Boten en vaarbenodigdheden
dinsdag, 02 januari 2018 08:56

Toertochten 2018 ism BCN

Allereerst wensen we jullie - en een ieder die je lief is - een heel goed, gelukkig en gezond 2018 met veel roeiplezier.


Wij gaan ons uiterste best doen om weer een aantrekkelijk toerprogramma voor jullie te maken en hopen hierdoor jullie roeiplezier te vergroten!
Er zijn twee tochten, waarvoor we alvast jullie speciale aandacht vragen, omdat ze door / in samenwerking met BCN georganiseerd worden:

1* Zaterdag 10 maart Backschinken, BCN Nordhorn (32 km) Ook dit jaar organiseert onze zustervereniging BCN de Backschinken. We worden om 12 uur ontvangen met Kaffee mit Kuche, vervolgens twee tochten van 16 km door en rond Nordhorn. Daarna heerlijke zuurkool met Backschinken. Een vegetarische maaltijd is ook mogelijk. Kosten €25. Opgeven voor 15 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In mail ook aangeven als je voor een vegetarische maaltijd kiest.

2* Van 12 -16 september Haveland (Rathenow/Brandenburg), georganiseerd door BCN In Haveland worden drie tochten van 30 km georganiseerd. Overnachting in pension of camping in Rathenow. Tijdig bespreken van hotelovernachting is wenselijk. BCN vraagt of wij voor 10 januari aan kunnen geven hoeveel kamers wij willen reserveren. Annuleren van de kamers is gratis tot 14 dagen voor aankomst. Mocht je aan de tocht willen deelnemen en in het pension willen overnachten geef dit dan door voor 10 januari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijving voor de tocht kan ook later als je zelf je overnachting regelt (bijvoorbeeld op camping)
Roeigroet: Annemiek en Jeanne.

Gepubliceerd in Toertochten

Weer in Gramsbergen - Nu

Bewolkt

6°C

Bewolkt
Vochtigheidsgraad: 92%
Wind: W 22.53 km/uur

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Routebeschrijving

Agenda

27 jan 2018;
10:00AM - 02:00PM
Viswedstrijd - zie omschrijving!
03 feb 2018;
10:00AM - 02:00PM
Viswedstrijd - zie omschrijving!
10 feb 2018;
10:00AM - 02:00PM
Viswedstrijd - zie omschrijving!
11 feb 2018;
12:00AM
Twentsche Winterwedstrijden
17 feb 2018;
10:00AM - 02:00PM
Viswedstrijd - zie omschrijving!
21 feb 2018;
08:00PM -
Kantine Bestuursvergadering
24 feb 2018;
10:00AM - 02:00PM
Viswedstrijd - zie omschrijving!
03 mrt 2018;
10:00AM - 02:00PM
Viswedstrijd - zie omschrijving!
10 mrt 2018;
12:00PM - 08:00PM
Backschinken Wanderruderfahrt
27 mrt 2018;
08:00PM -
Kantine Bestuursvergadering
Ga naar boven