Item gefilterd op datum: november 2020

zondag, 22 november 2020 08:55

Vlot is weer terug uit de meander

Het vlot is weer terug uit de dode arm van de Vecht.

Zes maanden hebben wij er gebruik van kunnen maken om veilig en Coronaproef te kunnen wisselen van stuur.

Omdat het vlot 's winters niet in de meander mag liggen en de sluis maandag 23 november dicht gaat, hebben Bert en Jan zaterdagochtend 21 november het vlot opgehaald  met medewerking van de muskusrattenvangboot van Waterschap Vechtstromen (in de meander ) en Rick Kelder (Mommeriete ) met motorboot (op Vecht en Kanaal ) en loonbedrijf Kelder met kraan voor de opslag op ons terrein!

Een hele klus bij windkracht 4.

Meer foto's

Gepubliceerd in Ons roeiwater

Op zaterdag 21 november zijn de laatste kappen geplaatst. Hiermee voorkomen we extra onderhoud aan de planken die aan de rand van het dak zitten en nu door een metalen kap afgeschermd worden.

Het kantinegebouw is nu winterklaar, met dank aan Jan V en Bert B.

Meer foto's

Gepubliceerd in Boten en vaarbenodigdheden
donderdag, 19 november 2020 20:25

Verven riemen

Het was weer nodig! Door coördinatie van Bert en Jan zijn de bladen van circa 140 riemen geverfd. Met dank aan hulp van vele leden. Deze week zijn de laatste riemen geverfd. Ploegen van de Zwitserland (boordriemen), de acht (boordriemen) en velen hebben geholpen met de scullriemen. Ze kunnen er weer enige jaren tegen!

Een oproep aan roeiers en coaches: let op dat de bladen niet over het vlot schuren bij het vertrek en aanmeren; dit voorkomt extra onderhoud.

Meer foto's

Gepubliceerd in Boten en vaarbenodigdheden
maandag, 09 november 2020 20:15

Opbrengst Rabo ClubSupport

Voor 'Rabo ClubSupport' konden leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek in oktober hun stem uitbrengen op deelnemers die zij een warm hart toedragen. De opbrengst van deze actie is inmiddels bekend. Voor Salland is een bedrag van 224,32 euro binnengekomen ten behoeve van de aanschaf van '70+ riemen'. Heel veel dank aan iedereen die op Salland gestemd heeft! Foto

Gepubliceerd in Bestuur

Aanscherping Corona Maatregelen per 5 november 2020

Zoals bekend zijn per 5 november 2020 de Corona maatregelen verder aangescherpt. Dit heeft ook consequenties voor RV Salland. Het Corona Protocol en de Corona richtlijnen zijn aangepast. Bijgesloten treffen jullie een kopie. De belangrijkste punten zijn:

Boot gebruik
Jongeren tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren en mogen in alle boten varen waartoe zij bevoegd zijn.

Voor de overige leden geldt dat er altijd 1,5 meter afstand gehouden dient te worden en dat er niet meer dan 2 personen te samen de sport mogen beoefenen.

De volgende boten kunnen hiervoor verantwoord ingezet worden.

  • Een persoonsboten skiff (18 boten van de vereniging en 5 privé boten) en C1 (2).
  • Twee persoonsboot (7) voor personen uit een huishouden.
  • Volwassenen mogen in groepsverband (maximaal 2 personen) sporten als 1,5 meter gegarandeerd is. Dit kan veilig in de C2 + en de twee persoons wherry waarbij een roeiplek vrij gehouden wordt.
  • Alle overige meerpersoonsboten mogen niet het water op.

Het winterseizoen komt er aan. Skiffs mogen het water op. Bij een watertemperatuur van minder dan 5 graden op eigen risico en alleen voor roeiers van 16 jaar en ouder met minimaal 2 jaar Skiff 2 en na ondertekening van de winter roeiverklaring. Deze verklaring geldt ook voor board twee persoonsboten.

Afschrijven
Reserveer je boot vooraf.
Gezien het feit dat er door de Corona maatregelen maximaal 3 boten tegelijk aan het vlot mogen liggen, vragen wij jullie om, als er al drie boten voor een bepaald tijdstip afgeschreven zijn, je boot een kwartier eerder of een kwartier later af te schrijven. En indien mogelijk vermijd drukke momenten zoals zaterdagochtend.

Instructie
Instructie kan, vanaf de kant, worden gegeven aan roeiers in skiffs en C1 en aan personen uit een huishouden die roeien in twee persoonsboten. Instructeurs houden altijd 1,5 meter afstand.

Mondkapjes plicht
Er is vanaf 13 jaar een mondkapjes plicht voor het buitenterrein, het clubhuis en de loods.

Onderhoud
Het gebouw, het buitenterrein en de boten worden regelmatig onderhouden. Ook moeten riemen geverfd worden en het clubhuis/loods schoongemaakt worden. Onderhoudsploegen bestaan uit maximaal 2 personen die 1,5 meter afstand bewaren. Meerdere ploegen mogen tegelijk aan het werk zijn, indien ze zich in afzonderlijke ruimten bevinden.

Corona regels
Houd je aan de Corona regels.
Gebruik je gezonde verstand, breng jezelf en anderen niet in gevaar en zorg dat alles netjes en verzorgd achtergelaten wordt. Vergeet niet af te sluiten als je de laatste roeier bent.

 

Gepubliceerd in Bestuur
Ga naar boven