Item gefilterd op datum: april 2021

Het bestuur heeft besloten om per 28 april 2021 de regels voor het roeien in coronatijd aan te passen. Wij vinden dit verantwoord omdat de overheid versoepelingen aangekondigd heeft, ongeveer 80% van de leden een eerste prik heeft gehad en de KNRB heeft aangegeven dat roeien op 1,4 meter in de buitenlucht veilig is.

Er mag op 1,4 meter afstand geroeid worden, tussen de slag en de stuur blijft een plek open. En er mogen maximaal 4 personen in een boot zitten. Op het vlot, het buitenterrein en de loods worden mondkapjes gedragen en er wordt de 1,5 meter afstand aangehouden.
Kantine, kleedkamers en ergometerruimte blijven dicht. En uiteraard gelden de gebruikelijke Corona maatregelen.

De Gemeente Hardenberg heeft aangegeven hier geen bezwaar tegen te hebben.

Dit betekent concreet:

  • Jongeren tot en met 26 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren en mogen in alle boten varen waartoe zij bevoegd zijn.

Voor de overige leden geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en de buitenruimte dat toelaat. Er moet een duidelijke afbakening zijn tussen de groepjes en zij mogen niet mengen. Bij voorkeur wordt er in vaste ploegen geroeid.

Voorwaarden roeien in eenpersoonsboten.

  • Roeien in een Skiff is toegestaan.
  • Roeien in een C1 is toegestaan.

 

Voorwaarden roeien in meermansboten met maximaal 4 personen.

  • Roeien in twee persoonsboten is toegestaan.
  • Roeien in ongestuurde 4 persoonsboten is toegestaan.
  • Roeien in een C2+: slagplek onbezet (tenzij stuur en slag uit één huishouden).
  • Roeien in een C3+: slagplek onbezet (tenzij stuur en slag uit één huishouden).
  • Roeien in een C4+: slagplek onbezet (maximaal 4 personen)

Zie ook het aangepaste Corona Protocol en de aangepaste Corona Richtlijnen

 

 

Gepubliceerd in Bestuur

Recent zijn er twee Waarschuwingsborden geplaatst met de tekst: Roeiers! Zie de foto. Eén bord bij de Hooge Weg aan het begin van het 2 km trainingstraject. En één bord bij de kruising van de Vecht en het kanaal. Dit met het oog op de recreatievaart vanaf Hardenberg over de Vecht Zuidwaarts het kanaal op. Hiermee is ons laatste verzoek aan de Provinciale Waterstaat en Waterschap ingewilligd. Eerder zijn er door hen onlangs trapjes in het kanaal en gele lampen bij de sluizen aangebracht. Zo kunnen onze roeiers extra veilig het water op!

Gepubliceerd in Ons roeiwater
zondag, 11 april 2021 08:33

EK: brons voor Ilse

Waren het tijdens de voorrondes de Britten die verrasten, vandaag ging de Italiaanse ploeg er snel vandoor en behield de leiding. In een bloedstollende eindsprint vochten de Britten en de Nederlanders om de tweede plek. Deze strijd werd nipt gewonnen door de Britten.

Gepubliceerd in Wedstrijdroeien

Dinsdag heeft Jan V. het vlot weer naar de plek achter het meander schiereiland gevaren. Jan heeft het vlot voorzien van een buitenboord-steun voor een elektrische buitenboord die Jan kon lenen. Een hele armada van boten hebben hem begeleid. Helaas waren de accu’s niet opgewassen tegen zo’n zware klus. Tergend langzaam ging het vooral stroomopwaarts op de Vecht. Louise en Bert hebben als eerste aangehaakt. Gelukkig volgden Herman en Hendrik al snel. Als beloning hadden de dames voor koek en zopie op het vlot gezorgd. Voldaan kon Jan bij Louise en Bert in de Heemse mee terug.

Klik hier voor meer foto's en een film

Gepubliceerd in Ons roeiwater
Ga naar boven