Item gefilterd op datum: mei 2021

vrijdag, 21 mei 2021 13:05

Skiff-week

In de zomervakantie wordt er een skiffweek (van maandag tot en met vrijdag) georganiseerd voor leden en niet leden.

In de ochtend wordt van 10 tot 12 uur onder begeleiding van een ervaren instructeur geroeid in een skiff (d.i. een éénpersoonsboot); van 13.30 tot 15.30 uur is de tweede sessie.

De kosten zijn €  200,- per persoon voor niet leden en € 100,- voor leden. Hierbij zijn koffie, thee en andere niet-alcoholische drankjes inbegrepen.

 

Mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gepubliceerd in Artikelen tbv menu
vrijdag, 21 mei 2021 13:00

Roeiclinic

Een leuke manier om kennis te maken met het roeien en om samen met je collega’s, familie of vrienden een gezellige middag te hebben.

Tijdens de roeiclinic wordt onder leiding van een instructeur les gegeven in een vier persoons boot, waarbij de stuur en de slag ervaren roeiers zijn. Er kunnen dus drie personen mee in de boot. De ervaring leert, dat twee ploegen na elkaar gebruik maken van dezelfde boot waarbij iedereen ongeveer een uur op het water is. 
De clinic duurt in totaal 3 uur. Na ontvangst met koffie / thee en een korte introductie, gaat een groep de boot/boten in en de andere groep gaat oefenen op de ergometer en/of moedigt aan. Na een uur wordt er gewisseld. De kosten bedragen € 100,- per boot (d.w.z. voor 6 personen). In totaal zijn er drie boten beschikbaar.

Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gepubliceerd in Artikelen tbv menu
vrijdag, 21 mei 2021 12:56

Open middag voor belangstellenden

Eenmaal per jaar (meestal begin mei) is er op een zaterdagmiddag (van 13:00 -16:00 uur) de mogelijkheid om kennis te maken met de Vereniging en om ongeveer 20 minuten in een boot mee te varen. De deelname is gratis.

Mocht u nadere informatie willen hebben, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gepubliceerd in Artikelen tbv menu

Roeivereniging Salland is gelegen aan het kanaal Almelo - de Haandrik. Dit is een mooi recht kanaal met weinig scheepvaart en een goed en veilig fietspad (voor de coaches) ernaast. Er ligt een prachtig oefentraject klaar van ongeveer 4 km. Om de 50 meter zijn er bordjes met de afstanden en het is eenvoudig om een parcours van 500, 1000 of 2000 meter uit te zetten. Dus het ideale trainingstraject voor wedstrijd roeiers, maar ook voor recreatie roeiers die hun roeitechniek willen verbeteren.

In het clubhuis is een kantine en zijn er kleedruimtes beschikbaar geschikt voor maximaal 25 personen (roeiers, coaches en begeleiders). U kunt gebruik maken van deze faciliteiten incl. gratis koffie en thee en het gebruik van de keuken, voor € 6,- per persoon per dag. Mocht u een meerdaagse training willen houden, dan zijn er uitstekende overnachtingsmogelijkheden in een vakantiepark ’t Hooge Holt  (www.hoogeholt.nl) aan de overkant van de RV Salland. Er zijn goede afspraken met hen te maken over het onderbrengen van grote groepen en het verzorgen van maaltijden. Mocht u nadere informatie willen hebben, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gepubliceerd in Artikelen tbv menu
vrijdag, 21 mei 2021 12:49

Gastroeiers andere roeiverenigingen

Roeivereniging Salland is gevestigd in Gramsbergen en ligt aan het kanaal Almelo - de Haandrik. De loods ligt op 1,5 km van de Overijsselse Vecht. Deze rivier is uitstekend bevaarbaar richting Emlichheim in Duitsland. Dit is een tocht van ongeveer 30 km in totaal. Er zijn meerdere plaatsen om te wisselen en in Emlichheim kan men in het stadje lekker lunchen in een van de lokale restaurants.

Salland heeft 3 C4 boten die in bruikleen uitgegeven kunnen worden aan leden van andere KNRB verenigingen. De kosten hiervoor zijn € 30,- per boot. Indien gewenst kan men koffie en thee bij aankomst verkrijgen voor € 1,50 per persoon. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gepubliceerd in Artikelen tbv menu
woensdag, 19 mei 2021 19:32

Jeugdroeien

Salland heeft een kleine groep enthousiaste jeugdroeiers.

De jeugd wordt gecoached op zaterdagochtend in diverse leeftijdsgroepen.
In overleg met de instructeurs kan er ook op een avond in de week  instructie gegeven worden.

Voor de geoefende jeugdroeiers bestaat de mogelijkheid om samen met jeugdleden van andere roeiverenigingen te trainen via het ‘Regionaal Talenten Centrum voor Noordoost Nederland’ en om aan wedstrijden deel te nemen.

Vier keer per jaar zijn er onderlinge clubwedstrijden en in de zomer wordt er een skiff week georganiseerd voor jong en oud.

Geïnteresseerde aspirant jeugdleden kunnen zich het hele jaar door aanmelden voor een introductiecursus van vier lessen van een uur door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kosten van de cursus zijn € 25,-.

Gepubliceerd in Artikelen tbv menu

De door de overheid aangekondigde versoepelingen per 19 mei 2021 bieden ook meer ruimte voor Salland.

De kantine blijft gesloten, maar er is op zaterdag de mogelijkheid om koffie of thee af te halen (uiteraard na het zetten van een kruisje) van de tafel die voor de openslaande deuren staat. Tevens kan men op het terras met twee personen op 1,5 meter afstand gaan zitten. Toeschouwers zijn helaas nog niet welkom.

Het is nu weer mogelijk om in de gestuurde boten te varen met een volledige bemanning, indien stuur en slag uit een huishouden afkomstig zijn. Dus de gestuurde acht en de gladde gestuurde vieren kunnen onder voorwaarden weer het water op. Dit betekent concreet.

Jongeren tot en met 26 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren en mogen in alle boten varen waartoe zij bevoegd zijn.

Voor de senior leden geldt een maximum van 9 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en de buitenruimte dat toelaat. Er moet een duidelijke afbakening zijn tussen de groepjes en zij mogen niet mengen. Bij voorkeur wordt er in vaste ploegen geroeid.

In de boten mogen roeiers op 1,4 meter afstand achter elkaar zitten. Door de eerste roeier (de slag) en de stuur dient minimaal 1,5 meter afstand gehouden te worden, tenzij slag en stuur uit een huishouden afkomstig zijn.
Op het vlot, het buitenterrein en de loods wordt minimaal 1,5 meter afstand gehouden en wordt een mondkapje gedragen. En uiteraard gelden de overige Corona regels.

Gepubliceerd in Bestuur
Ga naar boven