Item gefilterd op datum: oktober 2022

Hier een update over de organisatie van de Juniorencompetitiedag Noord-Oost Nederland bij Salland op 5 november.

 

We hebben voor de wedstrijd veel inschrijvingen gekregen, zo krijgen we in totaal 67 roeiers van 7 verschillende verenigingen op bezoek. 

We hebben het aantal heats van 3 naar 4 moeten verhogen met in elk ongeveer 12 ploegen. Die uitbreiding geeft wat druk op het schema maar dat gaat met hulp van vlothonden en de vele coaches zeker lukken.

Het traject is 1000m lang. De start is bij de Loozenbrug, de finish bij de jachthaven.

De ploegen worden 2 aan 2 gestart en de start is staand, dus vanuit stilstand op de startlijn.

De eerste heat start om 10:45 en de volgenden zijn om 11:55, 14:15 en 15:25.

De prijsuitreiking is om 16:00u

 

De organisatie is grotendeels in handen van een groep oud-Salland junioren. Erg leuk dat zij hun wedstrijdervaring en tijd hiervoor beschikbaar stellen.

Verder is deze dag is alleen mogelijk door grote inzet van veel van onze leden en het is geweldig om hun kennis en ervaring met de Vechtrace te kunnen gebruiken. Hopelijk gaat de traditie van het houden van gezellige roeiwedstrijden bij Salland zo niet verloren.

Ondanks het roeiverbod vanaf 09:30 is iedereen natuurlijk van harte uitgenodigd om zaterdag de sfeer van een juniorenroeidag te proeven en de roeiers aan te moedigen en evt de helpende hand te bieden om deze dag voor de roeiers tot een feest te maken.

 

Meer informatie staat onder het kopje ‘Juniorencompetitie’.

Gepubliceerd in Wedstrijden jeugd
woensdag, 26 oktober 2022 15:53

6. Loting

Gepubliceerd in Artikelen tbv menu
woensdag, 26 oktober 2022 15:50

5. De wedstrijd van 5 november 2022

Het wedstrijdtraject is vrijwel recht en 1000m lang.

De roeiers zijn op het hele traject op de fiets over het pad naast het kanaal te volgen en aan te moedigen door ouders en coaches. Als u een fiets mee kunt nemen is dat zeker de moeite waard.

De ploegen worden 2 aan 2 gestart en hoeven na de start niet in een baan te blijven, maar mogen hun koers vrij kiezen, zolang zij andere boten daarbij niet hinderen. Een langzamere boot moet een oplopende snellere boot ruimte geven, maar een oplopende boot mag een langzamere boot ook niet in de problemen brengen.

Er is een flink aantal velden uitgeschreven, voor zowel beginnende als gevorderde roeiers. Inschrijving in één van deze niveaus gebeurt op het inzicht van de coach, waarbij een richtsnoer kan zijn dat roeiers die minder dan 2 jaar roeiervaring hebben beginner zijn en roeiers die langer dan 2 jaar roeien als gevorderd worden ingeschreven.

De boottypen voor deze wedstrijd zijn:
Voor beginners:      1x, 2x en C4x+
Voor gevorderden:  1x, 2x en 4x+

Het gedetailleerde overzicht van de velden:

 

Vlotten en oproeien
Er zijn voor elk boottype aparte vlotten.
Het vlot vóór de loodsen is voor de vieren, de vlotten in de haven voor de skiffs en de vlotten in het kanaal zijn voor de dubbel tweeën. Skiffs en vieren geven bij het uitvaren van de haven voorrang aan de 2x-en.