Item gefilterd op datum: februari 2022

zaterdag, 26 februari 2022 13:18

Eerste toertochten 2022 bekend!

Na de beperkingen door corona kijken veel mensen weer reikhalzend uit naar toertochten: nieuw roeiwater en -omgeving, rondkijken bij een andere roeivereniging en bovenal veel gezelligheid samen.


Een aantal tochten is qua organisatie zover, dat jullie daarop vanaf zaterdag kunnen inschrijven, enkele andere zijn in de voorbereidende fase. Het aantal bootjes geeft de moeilijkheidsgraad en zwaarte van de tocht aan.


1 bootje ♦: voor alle leden, zowel beginnende als gevorderde roeiers.
2 bootjes ♦♦: voor alle leden, die minimaal de diploma's theorie, skull 1 en stuur in bezit hebben.
3 bootjes ♦♦♦: alleen voor gevorderden: de tocht is lang, zwaar, vereist veel stuurmanskunst van de stuur en/of techniek van de roeiers.


• 7 april: een tocht over de Nieuwkoopse plassen vanaf RV De Meije. ♦♦
• 10 en 11 mei: roei-2-daagse Purmerend - De Rijp, waar we overnachten - Purmerend. Zie P.S. ♦♦♦
• 2 juli: dagtocht vanuit Salland naar Emlichheim in het kader van het 35-jarig bestaan van onze vereniging. Aan deze tocht kunnen alle leden deelnemen, want er wordt ook een optie geboden om afwisselend te roeien en te fietsen. ♦
• In week 34 (22 - 27 aug) willen we een leuke tocht organiseren voor beginners, hierover willen we eerst een korte bijeenkomst beleggen met geïnteresseerde mensen om uitleg te geven over toertochten en meningen te inventariseren.
• 10 september: volle maantocht van Salland naar Laar. ♦♦
• in overleg met Herman & Beatrice evt. tocht naar Echtelerbrug voor skiffs ?‍?‍?‍ en begeleidende C-boten. ♦♦
• laat het ons weten als je geïnteresseerd bent in een 2 - daagse Salland - Ommen – Salland. ♦♦♦

We hopen op veel deelnemers, mooi roeiweer en veel gezelligheid tijdens deze tochten. Intekenen op een tocht kan via de lijsten op het prikbord in de gang of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvulling op de roei - 2 -daagse Purmerend - De Rijp - Purmerend: we overnachten in hotel 'De Rijper Eilanden' in De Rijp, waar we een aantal kamers gereserveerd hebben. Je hebt de keuze tussen: 1 persoonskamer 77 euro, 2 pers 106.50 euro, 3 pers 136 euro met eenpersoonsbedden en inclusief ontbijt. Wil je bij intekening aangeven welke kamer je voorkeur heeft?

Gepubliceerd in Toertochten

De regels voor het roeien zijn, in lijn met de adviezen van de overheid, op 26 januari 2022 door Roeivereniging Salland aangepast. In het coronaprotocol en de coronarichtlijnen van RV Salland is aangegeven welke coronamaatregelen er door RV Salland genomen zijn.  Hierna volgen de belangrijkste regels.

De  kantine, kleedkamers, douches, toiletten en de ergometerruimte mogen gebruikt worden indien men een geldige QR-code heeft. Leden moeten, op verzoek, de QR-code kunnen laten zien. Controle vindt steekproefsgewijs plaats.
In de kleedkamers mogen maximaal vier personen aanwezig zijn en in de ergometerruimte twee.
Een zitplaats is verplicht in de kantine. Om te voorkomen dat het te vol wordt in de kantine, wordt een ieder verzocht eerst te gaan roeien en pas na het roeien naar de kantine te gaan.

Tijdens het roeien hoeven de leden geen 1,5 meter afstand te bewaren en er is geen maximale groepsgrootte. Zij mogen varen in alle boten waartoe zij bevoegd zijn.
Op het vlot, het buitenterrein en de loods wordt zo mogelijk 1,5 meter afstand gehouden en wordt een mondkapje gedragen.

Onderhoudsploegen (schoonmaak, materiaal, buitenterrein, gebouw etc.) bestaan uit maximaal vier personen die 1,5 meter afstand bewaren. Meerdere ploegen mogen tegelijk aan het werk zijn, indien ze zich in afzonderlijke ruimten bevinden.

Houd je aan de coronaregels, gebruik je gezonde verstand, breng jezelf en anderen niet in gevaar en zorg dat alles netjes en verzorgd achtergelaten wordt. Vergeet niet af te sluiten als je de laatste roeier bent.


Gepubliceerd in Bestuur
Ga naar boven