Item gefilterd op datum: juli 2022

Voor een aantal deelnemers was het wat vroeger opstaan dan anders op een zaterdag om het tweede deel van de SOC-2022 te kunnen gaan roeien. Het was alweer 9 juli; de vorige SOC ligt nog zo goed in het geheugen, wat vliegt de tijd.

Aangenaam roeiweer, niet te warm en weinig wind. Ideaal om een goede tijd neer te zetten over de 1.400 meter van de wedstrijd. 

Ditmaal hadden zich 11 ploegen aangemeld: 3 C- boten, 2 gladde vieren waarvan 1 ongestuurd, 2 tweetjes en 3 skiffs en de boord 8, die laatste voor de fun. De 8 zou in een aparte heat, wanneer iedereen al terug was, het water op gaan.

Zie de foto's.

De skiffeur van de Ardea was helaas verlaat en omdat alle boten al bijna bij de start waren werd besloten dat deze gelijk met de 8 het water op zou gaan zodat er nog een echte tweede heat kwam.

Het was overigens even zoeken of de 8 wel uit zou kunnen want veel roeiers die elke zaterdag in de 8 roeien deden al mee aan de SOC in een andere boot. Reden waarom de 8 niet meedoet in de scorelijst voor de “Roeier van het jaar trofee”. Dat zou vals spelen zijn want er is elke wedstrijd maar één heat en twee maal roeien betekent twee maal punten.

Gepubliceerd in Wedstrijdroeien
zondag, 03 juli 2022 09:55

Jubileumtocht Emlichheim 2 juli 2022

De eerste foto's zijn er !

Klik hier

Gepubliceerd in Toertochten

Van maandag 22 t/m woensdag 24 augustus a.s. organiseert de roeivereniging Salland voor volwassenen en voor jongeren vanaf 12 jaar een cursus roeien voor wie kennis wil maken met deze sport. In een drietal dagen, en twee keer per dag, kun je onder leiding van instructeurs snel en goed de beginselen van de roeisport onder de knie krijgen.

De doelstelling is om mensen gelegenheid te geven om kennis te maken met deze sport die over het algemeen behoorlijk blessurevrij is te beoefenen. Een sport waarbij roeiers buiten zijn, vaardigheden worden gevraagd en die ook sportief uitdagend is. Bij deze buitensport gebruik je vrijwel je hele lichaam. Bij de roeivereniging Salland in Gramsbergen worden regelmatig roeiers opgeleid van recreatief tot aan wedstrijdniveau, met als meest aansprekend de verschillende titels die Ilse, Bente en Femke Paulis op hun naam hebben staan. De basis hebben zij bij Salland geleerd. Maar de meeste roeiers kiezen voor recreatief roeien op het kanaal en op de Vecht in een mooie omgeving met fraaie natuur. De kosten bedragen € 200,- all-in. Wil je meedoen of wil je meer weten stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor een introductiecursus en een roeiclinic bent u bij ons aan het juiste adres.

Gepubliceerd in Instructie
Ga naar boven