Item gefilterd op datum: september 2022

Het was weer een zeer geslaagde toertocht. Dank voor alle gezelligheid en enthousiasme.

Zie hier de foto's en filmpjes.

(nieuwe foto's toegevoegd op 26 sept)

Gepubliceerd in Toertochten

Mijn naam is Naomi van Ewijk, ik ben 19 jaar oud en ik woon in Oud Lutten. Ik doe de opleiding sport en bewegen in Zwolle en ik zit in mijn laatste jaar. Voor mijn examenproject moet ik een wedstrijd of evenement organiseren.  

Daarom vind ik het erg leuk dat ik samen en voor Salland een van Juniorencompetitiedagen voor Noord-Oost Nederland kan en mag organiseren. 

De Juniorencompetitie bestaat uit verschillende wedstrijden die tot doel hebben juniorenroeiers op een laagdrempelige wijze aan roeiwedstrijden te laten deelnemen. De competitie is daarmee populair bij jonge roeiers die op weg zijn van beginnend naar het niveau van de nationale wedstrijden.

Gepubliceerd in Wedstrijden jeugd

Voor de foto's: Klik hier

Gepubliceerd in Publiciteit

Start: zaterdagochtend 8 oktober 2022

Tijd  : 10.30- 12.00 uur

Locatie: Passantenhaven Gramsbergen (achter het station Gramsbergen, voor de brug rechtsaf langs het kanaal rijden). Ruim parkeerterrein.

 

RV Salland organiseert 2x per jaar (voorjaar en najaar) een introductie cursus van 4 lessen voor € 25,=.

Iedereen kan leren roeien van jong tot oud. Ook beschikken we over roei ergometers die gratis te gebruiken zijn.

 

Aanmelden?

Stuur dan een berichtje naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Roeien is voor alle leeftijden vanaf ca 12 jaar een mooie sport die je tot in lengte van jaren kunt blijven beoefenen en waarbij je in de buitenlucht al je spieren soepel houdt.

Roeiboten: er zijn diverse soorten roeiboten die zijn ingericht op diverse samenstellingen namelijk op je ‘eentje’ (in een zgn. skiff) of met z’n 2-en, 3-en, 4-en of 8-en. Er is dus ook een diverse variatie aan boten beschikbaar.

Je kunt roeien met 2 riemen (= scullen) of met 1 riem (= boordroeien), in boten die ongestuurd zijn of die gestuurd kunnen worden. Want roeiers zitten altijd met hun rug naar de vaarrichting toe. Zie op de foto.

Roeiwater

Er wordt geroeid op het Almelo – Haandrik kanaal waar je goed kunt trainen op lange rechte stukken met weinig scheepvaart. Ook kunnen we varen langs prachtige vogelrijke natuurgebieden op de Vecht, de grensoverschrijdende rivier Duitsland in richting Laar. Dus voor zowel wedstrijd roeiers (behoeven rechte trajecten) als toerroeiers (voorkeur voor natuurtrajecten) beschikken we over prachtig roeiwater.

Gepubliceerd in Introductie
zondag, 11 september 2022 19:45

Vollemaantocht 10 september 2022

Verslag volgt nog.

Maar hier al zijn de foto's

Gepubliceerd in Toertochten
zondag, 04 september 2022 19:28

Geslaagd 3 september 2022

Op 3 september hebben er examens plaats gevonden.

Kees is geslaagd voor skiff 1 examen, Hannelore voor skiff 2 en Elke en Herman voor het scull 2.

Gefeliciteerd!

Gepubliceerd in Examens
vrijdag, 02 september 2022 14:31

Uitslag SOC3 27 augustus 2022

 Verslag volgt.

De uitslag van deze Salland Onderlinge Competitie 2022-3 is te bekijken via onderstaande link:

 

 

Gepubliceerd in Onderlinge wedstrijden
vrijdag, 02 september 2022 14:27

Nog een enthousiast verhaal over de roeicursus

"We zijn onlangs naar de regio verhuisd. Omdat we geen kleine kinderen meer hebben en voornamelijk online vanuit huis werken, is het niet zo makkelijk om mensen te leren kennen. Ook miste ik water omdat ik altijd naast een meer of zee heb gewoond zowel in mijn geboorteland Finland als hier in Nederland. Langs het kanaal rijden was net niet genoeg. Mijn man heeft eerder geroeid en was hier ook lid geworden. Toen ik hoorde dat ze een introductiecursus gingen organiseren, dacht ik: deze kans moet ik grijpen. En wat een fantastische drie dagen hebben we gehad. De ontvangst was enorm vriendelijk en de sfeer bleef de hele cursus zo. Het werd gerund door zeer ervaren vrijwilligers. We mochten verschillende boten uitproberen en kregen de basistechnieken aangeleerd. Ik merkte de hitte niet eens, zo mindful was het. Ook mijn tienerzoon vond het erg leuk. Voor mij gaan de oefeningen nu één keer per week de hele winter door en hopelijk zal ik ook mijn roeivaardigheden verbeteren, hoewel mijn belangrijkste motivatie was om mensen te leren kennen, dicht bij water en natuur te zijn, en dat is gelukt. Ik wil de organisatoren bedanken en kan deze club en activiteit aan iedereen aanbevelen."

Gepubliceerd in Instructie
Ga naar boven