Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op 22 en 23 mei heeft het Salland team tijdens de 24ste Elfstedenroei-marathon in Friesland een tweede plek behaald in hun categorie. In een tijd van 19:53.33 legden de 12 roeiers de afstand van ruim 200 kilometer af.

Voor de eerste keer nam een volledig roeiersteam van roeivereniging Salland uit Gramsbergen deel aan de Elfstedenroeimaraton in Friesland. 10 mannen en 2 vrouwen variërend in leeftijd van 17 tot 55 jaar gingen met 95 ploegen de strijd aan om zo snel mogelijk, maar binnen 24 uur, de afstand van 204,9 kilometer te roeien. In de toercategorie met 32 deelnemers wist het Salland team een knappe 2de plaats te behalen.
Henk Zweers (Hardenberg), de captain van het team, was zeer gelukkig met dit resultaat. “Onze doelstelling was dat we onder de 21 uur bleven, maar deze tijd is geweldig. Het was zwaar weer door de hoge temperatuur maar de stemming bleef goed en het team gemotiveerd. Iedereen is tot het uiterste gegaan om dit gezamenlijke resultaat te behalen.” Zweers en de andere roeiers hadden dan ook alles tot in de puntjes geregeld. Het team was opgedeeld in 4 vaste ploegen van drie roeiers die de afgelopen weken veel met elkaar geroeid hebben om de haal gelijk te krijgen. Verder vervoerden twee busjes de roeiers door Friesland van het ene naar het andere instappunt om het roeiende team af te lossen. GPS was ingezet om de meest efficiënte route te varen, wat bij het oversteken van de meren minuten tijdwinst opleverde. Tot slot was de boot aangepast voor de wedstrijd: fuikenvangers, verlichting, waterkeringen, reserveriemen, peddels voor de smalle slootjes, luchtkussens voor extra drijfvermogen en een tempometer waren gemonteerd om de roeiers veilig over de Friese wateren te laten varen. De roeiers waren verplicht om op vier trajecten zwemvesten te dragen.
Aarnoud Beydals uit Nieuw Ballinge voegt toe: “We hebben goed naar andere ploegen gekeken en hebben veel punten voor verbetering gezien waardoor we volgend jaar nog beter voorbereid aan de start kunnen liggen.” Want het hele team was het erover eens dat deze zware wedstrijd voor herhaling vatbaar is. Meer nieuws op www.salland-roeien.nl

 

 

Onderschrift voor foto
Het succesvolle Salland team met v.l.n.r. staand: Niels Paulis, Henk Zweers (captain), Wolfram Verboom, Jan Prenger, Sybren Lodder, Iris Rodenburg, Jeanette Muis, Kees Erends, Jan Hilvering, Helmer Lodder en v.l.n.r. zittend: Arie Rodenburg en Aarnoud Beydals