Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Vrijdagavond 14 mei vertrekken om 20:00 uur weer vele C-tweeën vanuit Leeuwarden. Al deze boten doen mee aan de Elfsteden Roeimarathon: een tocht van 207 kilometer die gevaren wordt over hetzelfde traject als de 11-stedentocht op de schaats. De boot vaart dag en nacht door en de roeiers wisselen elkaar af. Op zaterdag 15 mei komen zij tussen 16:00 en 18:30 uur weer aan in Leeuwarden.
De roeiers van Salland (zie foto) werden vorig jaar tweede in de toercategorie en hebben besloten om dit jaar in te schrijven in het wedstrijdveld. De ploeg bestaat dit jaar uit tien roeiers en twee stuurvrouwen. Dames eerst: de stuurvrouwen zijn Elise Schutte en Liesbeth Hilvering. Zij zullen vele uren op de stuurbank doorbrengen om de roeiers door de kanalen te sturen, ze over de meren te loodsen en ze indien nodig aan te moedigen en wakker te houden. De heren die het dit jaar aandurven om mee te roeien zijn: Henk Kremer, Sybren Lodder, Henk Zweers, Kees Erends, Arie Rodenburg, Niels Paulis, Jan Hilvering, Germ Immink, Aart Snoek en Jan Prenger.
Wil je de ploegen in Friesland aanmoedigen dan kan je hier het tijdschema zien. Aanmoedigen vanuit je luie stoel kan ook want de boten zijn te volgen via een tracking & tracing systeem. Informatie hierover is de vinden op de website van de Elfsteden Roeimarathon.