Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op 7 en 8 juli 2012 vindt de eerste Rainbow Warrior Regatta plaats.  Een non-stop vaarmarathon waarbij teams binnen 24 uur 100 kilometer of 100 mijl afleggen voor de Rainbow Warrior, het vlaggenschip van Greenpeace.

De Rainbow Warrior Regatta is een fysieke en mentale uitdaging voor alle roeiers, kanoërs en peddelaars. Van roeiboot tot sloep, van kajak tot drakenboot: alle door spierkracht voortgedreven watersporten komen samen in een van de langste marathons ter wereld.

Het evenement start en eindigt in Amsterdam en bestaat uit

meerdere etappes van 20 kilometer. De deelnemers roeien of peddelen de tocht in estafette of, als ze goed getraind zijn, volledig. Teams bepalen daarbij zelf het aantal deelnemers per boot. Dag en nacht varen ze door de historische en mooiste natuurgebieden rond Amsterdam, onder andere over de Amstel, het Spaarne, de Zaan en het Alkmaardermeer. Er zijn twee routes, van 100 kilometer en 100 zeemijlen (185 kilometer), zodat zowel zware als snelle boten kunnen meedoen.

Deelnemers worden uitgedaagd fondsen te werven om vaarmijlen voor het roemrijke schip de Rainbow Warrior mogelijk te maken. Ze moeten zoveel mogelijk mijlen voor het zeilschip van Greenpeace mogelijk maken, waarbij 70 euro staat voor één zeemijl.
Info