Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Morgen is het zover: om 20:00 uur wordt in Leeuwarden het startschot gegeven voor de Elfsteden Roeimarathon (ERM). Evenals vorig jaar is Salland met twee ploegen vertegenwoordigd. In het kader van het 25-jarig jubileum van Salland starten beide ploegen dit jaar in de wedstrijdcategorie en is een zo evenwichtig mogelijke verdeling gemaakt van roeiers over de beide ploegen. De wedstrijd van 210 kilometer wordt verroeid in onze eigen C2x+ Nordhorn en de geleende C2x+ Rombout. Het is riskant om namen te noemen van mensen die heel druk zijn (geweest) met de voorbereidingen want de kans is zo groot om iemand te vergeten! Uw webmaster waagt toch een poging en verwelkomt aanvullingen.

Natuurlijk begon het met de mondelinge en schriftelijke werving door Jan H, Arie, Wim en enthousiaste deelnemers van vorig jaar. Vanaf dat moment werd door de 24 roeiers intensief getraind. De voorbereiding bestond uit lichamelijke (roei)training maar ook uit hersenkrakers, nl het uit het hoofd leren van de stuurinstructies. Vooral tijdens de nachtelijke uren is het heel prettig als de stuurman de bochten kent en de locaties van de lage bruggetjes.

Henk Zweers is de spil waar het gaat om het prepareren van de boten. Hij is onze expert op het gebied van waterkeringen, elektrische waterpompjes, grote batterijen en draaibare schijnwerpers. Hij wordt bij zijn voorbereidingen geassisteerd door enthousiaste ploeggenoten. En hoe weet een roeiende ploeg midden in de nacht waar de volgende ploeg staat te wachten? Ook daar is aan gedacht: er is een Salland-lichtbak als herkenningsbaken, compleet met logo.

Ook de kantinecommissie zat niet stil en begon tijdig met het bedenken van prestatieverhogende voedingsmiddelen die niet op de dopinglijst staan. De pannenkoeken vonden vorig jaar gretig aftrek dus die zijn er zeker weer! Dit jaar beschikt Salland over een heuse cateringcamper met aan boord Willem B en Elly. Bij Dokkum, bij de Kippenbrug (bij Balk), bij Stavoren en bij Harlingen voorzien zij de roeiers van vocht en calorieën. En na het grote succes van vorig jaar wordt ook morgen voor de wedstrijd een gezamenlijke maaltijd genuttigd. Hierbij schuiven aan: deelnemers ERM, de walploeg én de toerroeiers van Salland die op zaterdag een deel van het traject (rondje Bartlehiem) in de Haandrik afleggen. Zij zijn op tijd terug bij de finish om de wedstrijdroeiers te verwelkomen.

Dat Salland dit jaar 25 jaar bestaat, zal niemand ontgaan aangezien de boten voorzien zijn van de tekst "Salland XXV" en er ook een spandoek in voorbereiding is. Kortom: Salland is eendrachtig en de beide ploegen werken gezamenlijk toe naar een mooie wedstrijd met als doel: het behalen van de Elfstedenkruisjes. Maar heel stiekem is er toch een beetje rivaliteit tussen beide ploegen en worden in de wandelgangen sabotage-acties beraamd :-)

De andere ploeg met een kluitje in het riet sturen door de navigatie-apparatuur te saboteren, zal moeilijk zijn want vanuit Uelsen en Wierden worden de ploegen op de voet gevolgd door commandocentrum "Houston". In ploegendienst wisselen Mijndert en Herman elkaar af om de ploegen te waarschuwen als zij de verkeerde kant op roeien. In het geval van 'Houston we have a problem' zullen zij er alles aan doen om de ploegen weer zo snel mogelijk op koers te krijgen.

Onmisbaar is natuurlijk de walploeg, de chauffeurs van de diverse voertuigen zorgen ervoor dat de roeiers van en naar de wisselplaatsen vervoerd worden en dat zij tussendoor kunnen uitrusten zonder zich zorgen te maken over de logistiek. In deze ploeg vinden we zelfs leden die geen lid zijn van Salland, waarvoor hulde!

De deelnemers van dit jaar:

Walploeg
Anneke Stout, Cees Hersevoort, Yvo Hersevoort, het echtpaar Funke, Mark R en Ingrid.

Cateringcamper
Willem en Elly

Hoffotograaf
Wim

Controlecentrum "Houston"
Herman en Mijndert

Ploeg Nordhorn, startnummer 3
Jan H, Henk K, Helmer, Henk Z, Kees E, Henk L, Piet T, Lon, Joke, Marleen, Wil B en Karin.

Ploeg Rombout, startnummer 12
Arie R, Niels, Ernst, Germ, Anne-Marie, Aart, Aarnoud, Martin, Sybren, Liesbeth, Brighid en Froukje.

En dan missen nog de namen van supporters die van plan zijn om naar Friesland af te reizen én de toerroeiers die aanwezig zijn bij start en finish.

Kortom: Salland op z'n best.

Foto's voorbereiding vandaag