Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op zondag 15 december werd tussen de bruggen op het kanaal de eerste wedstrijd van de Salland Onderlinge Competitie (SOC) verroeid. Zeven ploegen hadden ingeschreven; een aardige mix van 2 skiffs, 2 C-boten en 3 gladde vieren.
Om negen uur stond de koffie klaar, waren alle deelnemers present, gaf Bert nog kort en duidelijk aan hoe de planning was en konden we de boten gaan uitbrengen.  
Warm weer, geen regen, boten vlotjes het water in, alles verliep voortreffelijk tót de eerste boten hun boegbal buiten de haven staken. Daar zorgde een wind van ca. 5 Bft voor een zware golfslag en flink gespetter zodat alleen het oproeien al veel vergde van ieders kracht. Bewondering voor de

twee skiffeurs die overeind bleven en bij het opstelvak nog de grootste moeite kregen met rondmaken. En jammer dat Jochem bij een proefrun met wind mee zich blesseerde, gedwongen was op te geven en naar Salland moest terugkeren.
De andere boten slaagden erin de wedstrijd uit te roeien en moe en voldaan zat iedereen om kwart over tien weer aan de koffie met cake. De wedstrijdleiding had snel gewerkt en presenteerde de uitslag op volgorde van laatste boot naar winnende boot. Zodoende kwam de ploeg in de Heemse het eerst aan de beurt. Daarin Helga, Simon (de jongste deelnemer, net 15 geworden), voorgeslagen door onze voorzitter en gestuurd door Bernhard (het meest senior lid van de dag). Aardig om te weten: Helga en Simon hadden het lef om mee te doen terwijl ze pas begonnen zijn met roeien.
Verrassend winnaar, varend in de Coevorden, werd een leuke combinatie van jong en oud, pas lid en allang lid, Annemijn en Marijke. Gefeliciteerd!
Er was nog glühwein, de stuurlui werden bedankt met een tablet chocolade en praten na over hoe leuk zo’n wedstrijdje is en hoe weer heel anders dan het gewone zaterdagroeien. Geheel volgens planning kon het clubhuis om 12 uur weer op slot.

De wedstrijdleiding was prima, de verzorging voortreffelijk en de deelnemers allergezelligst en enthousiast.
De volgende SOC-race is zondag 26 januari. Doe weer mee, geef je op met je ploeg of (beter misschien nog) start een nieuwe ploegje met daarin leden die er deze keer niet bij waren. Het is geen slecht idee om de maand na de feestdagen wat te kunnen trainen!