Landelijke roeidag in Alphen aan den Rijn 2017

Geen foto’s maar wel een bijzonder dagje
De dames, Jeanne, Annemiek en Nellie laten zich mooi chaufferen door Dirk. Om te gaan roeien in Alphen aan de Rijn. Een van de locaties voor de landelijke roeidag. We beginnen met een lekker stuk taart en koffie en een welkom door de Alphense Roei Vereniging.
Met een uitleg over onze roeironde van 32 km.  De aangekondigde 22 kilometers  worden dus 32 km, wat meer kilometers in verband met werkzaamheden aan een brug. Wel of niet over de Brasem varen is afhankelijk van de wind. De elfstedenroeiers onder ons weten wat het is om met harde wind over een meer te varen. We zullen zien.
Verzoek van de organisatie is om te mixen. Zoveel mogelijk mensen van verschillende verenigingen in een boot. Kennelijk moeilijk voor

mensen om het eigen vertrouwde groepje los te laten, toch nog hier en daar even tegensputteren.
Nou vreemden bijten niet, roeien misschien een beetje anders maar om met nieuwe mensen te roeien kan ook boeiend zijn. Wij zaten dus allemaal in een andere boot. Zelf stapte ik in de Scorpio, een C4 waar een slechtziende man ook in mee zou roeien. Zegt iemand tegen mij zou je dat wel doen die man is bijna blind. Vreemd vond ik dat.  Moet ik dan zeggen,” ik roei niet met blinden ik zoek een andere boot.” Is maar hoe je het “bekijkt”.
Na een half uurtje roeien zonder jas gingen de regenjassen aan en zijn niet meer uit geweest. Doorweekt en nat werden we en de stuurlieden koud. Gelukkig, eindelijk was de lunch daar. Aanvankelijk was het de bedoeling buiten te picknicken maar het werd een restaurantje. Iedereen blij, de roeiers en de sturen. Nou dat werd wel anders. Gelukkig had iedereen zijn lunchpakketje zo goed als op, toen er ineens een stem door het café bulderde,
Ongehoord, schandelijk, schaamteloos van ons,  zei een stem, kennelijk de eigenaar van het café, om gebruik te maken van zijn café, met eigen meegebrachte etenswaren, de kopjes koffie en thee die we er verteerden waren voor hem niet genoeg. Hij deed direct het toilet op slot.
Een heel retirade volgde. We moesten direct, onmiddellijk zijn nering verlaten. En zo stapten we wat timide weer in de boot. De een vond het wel terecht van de eigenaar, de ander niet en zo werd er nog wat heen en weer gepraat. In ieder geval een aandachtspunt voor de organisatie.  We  gingen in ieder geval op weg met gevulde maag voor het laatste stuk roeien. De Brasem waren we al overgestoken nu ging het verder door Woubrugge, Alphen aan den Rijn. Ook vaarden we  langs het stuk,  waar een bouwkraan op de huizen was gevallen, was 2 jaar geleden uitgebreid in het nieuws. Er is daar een mooi stukje nieuwbouw ontstaan aan de Rijn.
Gelukkig werd het gaandeweg de middag iets droger maar we waren wel blij dat de roeironde erop zat en we konden aanmeren bij de Alphense roeiclub. Opruimen, lekker douchen en dan aan de soep en broodjes. Er werd uitgebreid en gezellig na gekletst met in ons geval met leden van een roeiclub uit Amsterdam. Toch een voordeel van boten te mixen met mensen van verschillende verenigingen. Na een hartelijk afscheid gingen we weer op weg richting het oosten.
Waar ons op de carpoolplek een onthaal wachtte van politie IJsselland. Of Dirk maar even wilde blazen in verband met eventueel alcoholgebruik. Uitslag 0, geen druppel alcohol was dus inderdaad prima ons te laten rijden door Dirk op deze bijzondere doordeweekse en doorweekte  roeidag 2017.
Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Routebeschrijving

Kopij voor de website

Agenda

16 aug 2018;
09:00AM -
Midweektoertocht Binnenmaas
29 aug 2018;
08:00PM -
Kantine Vechtracecommissie
05 sept 2018;
08:00PM -
Kantine Bestuursvergadering
09 sept 2018;
09:00AM -
Gastroeiers ARC
09 sept 2018;
01:00PM -
Kantine besloten bijeenkomst Vrouwke
12 sept 2018;
09:00AM -
Toertocht Haveland
13 sept 2018;
09:00AM -
Toertocht Haveland
14 sept 2018;
09:00AM -
Toertocht Haveland
15 sept 2018;
09:00AM -
Toertocht Haveland
16 sept 2018;
09:00AM -
Toertocht Haveland

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven