Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Salland-Sluizen-tocht: verslag van de eerste dag van een 2 daagse roeitocht Gramsbergen-Ommen-Zwolle: mooie uitbreiding van ons roeigebied

Sallands droom is op zaterdag 14 september jl bewaarheid: 3 Salland boten hebben de 3 sluizen die met name door Jan V. ’s effectieve invloed op de bouw voor o.a. roeiers zijn aangepast, voor het eerst bevaren!

De 1e sluis bij Hardenberg is vaak elektronisch ontregeld en ook dit keer was dat het geval toen er juist 2 Salland boten in gevaren waren. Wachtend op de monteur, bij een welkom ontvangst bij de Koppel, was onze eerste roeipauze goed gekozen.

De 2e nieuwe sluis bij Mariënberg ging met één druk op de KNOP aan de paal in werking, maar dan wel met de vinger  te bedienen en niet met bv een verlengstuk als een stok: t Is even een kunstje om vanuit de boot met je arm zo dichtbij die KNOP te komen. Maar dankzij onze lenige Bert lukte dat

telkens weer.
Tineke was zelfs aanwezig om de sluis in actie te krijgen; maar de bediening is alleen vanaf de waterkant uitvoerbaar. Dus kostte het haar een paar natte voetjes….
De sluis bij Junne werkt op dezelfde manier en is net ruim genoeg voor 3 C4-en. Het verval is ca 2 meter en het geschut duurt ca 10 minuutjes. Dan met de peddel (dus altijd meenemen) er weer uit manoeuvreren en roeien maar!

Tijdens de zonovergoten windstille dag, was het een prachtige tocht over het stille water van de Vecht naar Ommen, met hier en daar wat dromerige koeien die verkoeling zochten aan de oever: een waar genieten voor iedereen. Eindpunt van deze dag was bij de mooi gelegen natuurcamping Anna’s Hoeve in Ommen, waar alle boten op de wal gehesen zijn voor een veilige overnachting. Zondag 15 september is het traject Ommen – Zwolle afgelegd.

En… vooral heel mooi : deze nieuwe route biedt nu ook veel meer mogelijkheden voor leuke (meerdaagse- ) roei-toertochten, bv naar Deventer en verder….

Meer foto's

Film 1e dag

Film 2e dag