>

Ilse in Tokio - brons na onvoorstelbaar spannende finale

'Keijser/Paulis trots op derde plaats: 'Medaille veel meer waard dan brons'

'Ik ben totaal van de wereld' aldus Ilse kort na de spannende finale die brons opleverde voor de Nederlandse lichte damesdubbeltwee. Dat Ilse even niet aanspreekbaar is, is uitzonderlijk maar het was dan ook een uitzonderlijk spannende finale waarbij de commentatoren woorden tekort kwamen zoals 'a brilliant final, an advert for our sport' en 'anybody could have won that race'. Met nog 150 meter te gaan ligt Nederland op kop en komen de andere ploegen in rap tempo op om de koplopers te belagen. De ploegen finishen zó kort na elkaar dat geen van de ploegen

euforisch juicht in de wetenschap gewonnen te hebben. Na de bloedstollende race liggen de roeisters uitgeteld bij de finish en wachten op de uitslag van de fotofinish. De uitslag hiervan is dat Italië de gouden medaille verovert en dat Frankrijk beslag legt op het zilver. De tijden van de eerste vier ploegen laten zien hoe klein de verschillen waren. Zo won Groot-Britannië gisteren de halve finale in een wereldrecordtijd en kwam nu een honderdste te kort ten op zichte van Nederland.
Italië: 06:47.54
Frankrijk: 06:47.68
Nederland: 06:48.03
Groot-Britannië: 06:48.04

Nlroei: 'teleurstelling: Paulis en Keijser moeten goud laten glippen'

Nlroei: 'oh nee, het is niet gelukt' (inclusief (leken)dialoog tussen Bas Schwarwachter en Rypke Bakker van NU.nl over de gouden race die uitmondde in brons.

NOS: 'roeiduo Paulis/Keijsergrijpt op dramatische wijze naast het goud

 

Laatst aangepast op vrijdag, 30 juli 2021 06:48

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Vertrouwenscontactpersonen

Routebeschrijving

Kopij voor de website

Introductiecursus

Agenda

23 sept 2021;
09:00AM -
Toertocht Woerden

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven