Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Voor een aantal deelnemers was het wat vroeger opstaan dan anders op een zaterdag om het tweede deel van de SOC-2022 te kunnen gaan roeien. Het was alweer 9 juli; de vorige SOC ligt nog zo goed in het geheugen, wat vliegt de tijd.

Aangenaam roeiweer, niet te warm en weinig wind. Ideaal om een goede tijd neer te zetten over de 1.400 meter van de wedstrijd. 

Ditmaal hadden zich 11 ploegen aangemeld: 3 C- boten, 2 gladde vieren waarvan 1 ongestuurd, 2 tweetjes en 3 skiffs en de boord 8, die laatste voor de fun. De 8 zou in een aparte heat, wanneer iedereen al terug was, het water op gaan.

Zie de foto's.

De skiffeur van de Ardea was helaas verlaat en omdat alle boten al bijna bij de start waren werd besloten dat deze gelijk met de 8 het water op zou gaan zodat er nog een echte tweede heat kwam.

Het was overigens even zoeken of de 8 wel uit zou kunnen want veel roeiers die elke zaterdag in de 8 roeien deden al mee aan de SOC in een andere boot. Reden waarom de 8 niet meedoet in de scorelijst voor de “Roeier van het jaar trofee”. Dat zou vals spelen zijn want er is elke wedstrijd maar één heat en twee maal roeien betekent twee maal punten.

Om 9.00 uur werden de boten wat minder vlot dan de eerste editie van de SOC dit jaar in het water gelegd en vertrok iedereen richting de brug bij Loozen waar rond 9.40 het eerste startsein werd gegeven.

Alles verliep zonder problemen zij het dat de Isis met daarin Saskia en Jacky bijna bij de finish last kreeg van een jachtje dat plotseling voorbij kwam en er uitgeweken moest worden; daar konden ze gelukkig goed mee overweg.

Alle ploegen van de boten hebben de eerste heat goed uitgeroeid en iedereen, behalve de skiffeur in de Ardea en de roeiers van de 8 – die moesten immers nog – konden buiten genieten van de koffie, krentenbrood van Elke en Hermann Borghorst en het mooie weer. 

Na de finish van de 8 en de Ardea kon Bert de spreadsheet met de uitslagen verder invullen en werden de uitslagen bekend gemaakt.

Het winnende team was deze keer de ploeg van de Avereest met daarin oudgedienden als Aart, Anne-Marie, Lon en Paul. Niet verrassend maar zeker verdiend. Gefeliciteerd!

Zij kregen de Salland-beker gevuld met bonbons. De stuurlieden kregen voor hun diensten een plak chocolade omdat zij niet meedoen in de puntentelling voor het eindresultaat.

Voor alle uitslagen: zie hieronder. Je kunt je prestatie dan ook vergelijken met de uitslag van de vorige SOC

Aan het napraten over de wedstrijd en andere onderwerpen moest zo rond 12.00 uur een einde komen. Het was een bijzonder gezellige ochtend met enthousiaste en gezellige deelnemers.

De volgend SOC is op zaterdag 27 augustus, doe weer mee en maak anderen ook enthousiast om mee te doen. Let op de aankondiging in de kantine en de inschrijflijst in de gang in de gaten. Schrijf je in zodra het kan want voor je het weet is de boot waar je het liefst de SOC in roeit alweer afgeschreven.

Er zijn nog zes weken.