Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

De meisjesploeg van roeivereniging Salland heeft afgelopen zaterdag overtuigend de gouden medaille veroverd op de Jeugdhead op de Amstel in Amsterdam. Ondanks de harde wind wisten ze in de dubbelvier met stuurman de 2,5 km af te leggen in een tijd van 9.59.57.

Iris Rodenburg , Jolene van Leeuwen (beiden uit De Krim), Ilse Paulis (Dalen), Brighid Prenger en stuurman Thomas van de Wardt ( beiden uit Hardenberg) vormden samen de winnende dubbelvier (M14 4x+). Na een spectaculaire ‘vliegende ‘ start met een boot die door de wind bijna niet te sturen was haalden ze al op 500 meter een eerder gestarte ploeg in. Na goed gestuurde bochten legden ze met harde halen

de rest van de 2,5 km af. En met een prachtig resultaat: goud!

Maar Salland had meer ijzers in het vuur. Na de Jeugdhead volgde op zaterdag nog de Tweehead over 7,5 km waaraan Henk Kremer (Hardenberg) en Roelof Westerhof (Ommen) deelnamen, de snelste veteranen van Salland. In dit grote veld behaalde zij in de dubbeltwee een 18e plek.

Zondag werd de Skiffhead gevaren door Henk Jan Bakker (Hardenberg). Over een afstand van 4,5 km wist hij in zijn eenmansboot “Vecht” bij de jongens 16 jaar de achtste plek te veroveren. Een mooie prestatie gezien de wind en regen gedurende de wedstrijd. Later op de dag startte de laatste Sallander Arie Rodenburg (De Krim) in zijn eenmansboot. Met een 44ste plaats in het veteranen veld van 140 deelnemers heeft hij in ieder gevel zijn startplaats voor volgend jaar verzekerd.

-Persbericht-