Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

Op Nederlandse Kampioenschappen roeien die op 3 en 4 juni op de Bosbaan plaatsvonden hebben de Sallandse wedstrijdroeiers mooie prestaties neergezet.
Laura van de Wardt voer een hele spannende finale race meisjes 18 skiff, waarbij ze gedurende de race regelmatig stuivertje wisselde met haar concurrente Angenietje Temme van de Maas uit Rotterdam, uiteindelijk kwam ze tijdens de eindsprint net een paar tiende te kort en werd ze tweede in de C-finale en dertiende overall (38 inschrijvingen).

Sallands snelste skiffeur Mark Rodenburg voer een hele sterke strakke finale race, ondanks dat het niet echt snel weer was, heeft hij met zijn eindtijd van 07:39,20 zijn PR met 2 seconden weten te verbeteren, hiermee werd hij

eerste in de D-finale jongens 18 skiff en 5e overall (38 inschrijvingen). Johan Leferink had in zijn finale een goede start en voer controlerend naar een mooie eerste plaats in de F-nale jongens 18 skiff.

Aan het eind van de middag roeide Laura van de Wardt in een meisjes 8+ Ric-combi. In een vier ploegen sterk veld lagen ze na de start op een tweede plaats, hun directe tegenstander de verenigings 8+ van Tromp gaf haar koppositie niet weg en finishte als eerste, gevolgd door de RIC-combi die 3 seconden later finishte in een tijd van 07:05,77, waarmee ook Laura van de Wardt haar PR met 2 seconden heeft weten te verbeteren.