Salland Logo             Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                                                     

Sinds kort is de nieuwe C4 De Haandrik uitgerust met zogenaamde dubbeldollen. Hiermee is de boot zowel scull als boord te roeien zonder te hoeven omstellen. De gebruikte constructie heeft echter een nadeel. De topstangen die nodig zijn bij het boordroeien kunnen niet gemonteerd worden omdat de dubbeldollen dan niet goed kunnen draaien. Dit betekent dat je bij het

boordroeien met deze boot voorzichtig moet zijn. De riggers kunnen zonder topstangen minder kracht aan dan normale boordriggers.
Vandaar dat er besloten is dat de boot als boordboot met name bedoeld is voor dames en evt. lichte heren en dan met name voor technische trainingen zonder al te veel kracht. Uitgangspunt bij het roeien van De Haandrik als boordboot moet zijn het goed technisch leren boordroeien. Voor wedstrijddoeleinden of zware trainingen is de boordconstructie in de boot niet geschikt. Daarvoor zijn de Berbice of de Zwitserland voor. Voor het boordroeien in de Haandrik kunnen de riemen van de Berbice gebruikt worden.
Overigens is De Haandrik wel normaal inzetbaar voor sculldoeleinden. Daarvoor gelden de bovenstaande voorwaarden niet.