Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Tijdens de nationale roeiwedstrijd Martini Regatta in Groningen werden maar liefst 4 overwinningen voor roeivereniging Salland uit Gramsbergen genoteerd! Mark Rodenburg (De Krim) ging met 3 medailles naar huis. Laura van de Wardt (Hardenberg) behaalde als allersnelste meisjesjuniorenroeister ook een eerste plaats.

Mark Rodenburg startte zaterdag in de J18 skiff (eenpersoons boot) de Olympische afstand van 2 kilometer. Na een spectaculaire versnelling op 1 km schoof hij van de tweede naar de eerste plaats die hij in de eindsprint wist uit

te bouwen naar een voorsprong van anderhalve bootlengte. Hij finishte in een tijd van 7.44.37 minuten. Johan Leferink ook startend in de J18 skiff werd derde in een tijd van 8.13.43 minuten.
Ook op zaterdag startte Laura van de Wardt M18 skiff op dezelfde afstand. Zij nam vanaf het begin de leiding over het veld en bleek voor haar tegenstanders oppermachtig. Met een voorsprong van een bootlengte en een persoonlijk record van 8.30.24 minuten mocht ze de medaille in ontvangst nemen.
Thomas van de Wardt startte met Marvin Boonstra van de vereniging de Hunze uit Groningen in de J16 2x (dubbeltwee). Lange tijd lag de Salland/Hunze combi op de vierde plaats, in de slotfase van de wedstrijd schoven ze na een lange eindsprint op naar de derde plaats en finishten in een tijd van 7.39.11 minuten.

Zondag kwam Mark Rodenburg 2 keer aan de start. Wederom in de J18 skiff, maar nu waren de weersomstandigheden veranderd. Met een straffe wind tegen roeide hij langzaam maar zeker zijn tegenstanders voorbij waarbij hij op 1300 m de koppositie veroverd en met een tijd van 8.27.66 als eerste over de finish ging.
‘s Middags stapte Mark samen met Sjoerd Postma van de vereniging de Hunze uit Groningen in de J18 2x (dubbeltwee). Met zijn tweeën bouwden ze de race gedegen op om uiteindelijk vanuit de koppositie een 100 meter voorsprong te pakken. Met een eindtijd van 8.11.19 kwamen ze over de eindstreep, waarna ze konden aanleggen bij het erevlot om hun medailles in ontvangst te nemen.

In het veld M14 skiff kwamen 3 roeisters van Salland in actie. Over een afstand van 500 meter en met een behoorlijke wind tegen eindigde Ilse Paulis (Dalen) op een zilveren plek. Iris Rodenburg (De Krim) werd derde en Jolene van Leeuwen (De Krim) moest genoegen nemen met een vierde plek.

Uitslagen: klik hier
Foto's: klik hier