Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Eind juni wordt op de Bosbaan in Amsterdam de enige internationale en daarmee de meest belangrijke roeiwedstrijd in Nederland gevaren. De Koninklijke Holland Beker (KBH) bestaat sinds 1890 en heeft menig Olympische kampioen aan de start gehad. Volgend jaar wordt deze KHB een officiële wereldbeker wedstrijd.  Salland was vertegenwoordigd met zijn beste junioren roeiers, Laura van de Wardt en Mark Rodenburg die allebei schitterden in de A-finales in het skiffveld.

Hoofdnummers bij de Holland Beker zijn de senioren vrouwen en mannen skiff (een persoon roeiboot) en de Junioren jongens en meisjes 18 jaar skiff waarin

Salland dus twee troeven had.
Mark Rodenburg (De Krim) roeide in een veld van 9 skiffeurs via de herkansing in de A-finale. Deze finale waren de alleen de landen België en Nederland vertegenwoordigd. In een zinderende finale waarbij Timo van Withagen (RIC, Amsterdam) en Mark het jongens skiffveld domineerden werd zij aan zij de overwinning uitgevochten om de eerste plaats. Met een seconde verschil (1 haal) mocht uiteindelijk Timo met de eer strijken en moest Mark genoegen nemen met een zeer fraaie zilveren plaats in een tijd van 7.55.91.  Zelfs de commentator van de ter plekke aanwezige tv-opnamenploegen konden hun enthousiasme niet bedwingen over deze spectaculaire gevaren race! Met deze overwinning stelde Timo zijn uitzending als skiffeur naar de Junioren WK zeker.

Met 12 junioren skiffeuses uit o.a. Noorwegen, Denemarken, Engeland, België streed Laura om een plek in de A-finale. Op zaterdag, na een mooie race in de herkansing, stelde Laura haar plek zeker. De op zondag verroeide A-finale verliep goed, Laura eindige als vijfde roeister en passeerde als een na beste Nederlandse junior skiffeuse de finishlijn in een tijd van 8.41.50.

Uitslagen klik hier
Foto's klik hier