Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op zaterdag 21 mei werd de eerste wedstrijd van de Salland Onderlinge Competitie (SOC) 2022 weer verroeid. Negen ploegen hadden zich ingeschreven: drie C-boten, een gladde boot, drie tweetjes en twee skiffs. Het weer was fantastisch, niet te warm, geen regen, niet teveel wind.
Om 09:00 uur gingen de boten het water in en werd er opgeroeid naar de start die lag op kilometerraai 28 voor de brug bij Loozen. Iedereen was goed geïnstrueerd en alles verliep gesmeerd. De wedstrijd ging over 1.400 meter tot kilometerraai 29,4.
Vanaf het de start van de eerste boot tot en met de finish van de laatste boot was de wedstrijd binnen 15 minuten verroeid. Gezegd moet worden dat er flink aan getrokken is. Zeker door die leden die - onervaren  – voor het eerst aan een dergelijk roeievenement meededen in de C-4-en. Ze hebben zich prima geweerd en zullen wanneer ze aan de volgende SOC’s meedoen hun tijden alleen maar beter zien worden.
De verrassende winnaar was de ploeg die vanwege ziekte van een bemanningslid die ochtend over moest stappen van de Drostediep

naar De Heemse. Tineke, Nellie en Vrouwke, gestuurd door Joke Veen hebben de prijs als dagwinnaar binnengesleept. Gefeliciteerd!!

Het was een geweldig gezellige ochtend met enthousiaste roeiers die, mag de organisatie van de SOC hopen, de volgende SOC-datums al in hun agenda’s hebben gezet.   
                                                                                                    
Voor alle deelnemers en iedereen die het jammer vindt dat die er de 21e niet bij kon zijn: de volgende SOC-race is op zaterdag 9 juli 2022.*
Doe weer mee, geef je op met je ploeg of (beter misschien nog) start een nieuwe ploegje met daarin leden die er deze keer niet bij waren.
Er zijn nog zes weken om te trainen.
   
*De daarop volgende: 27 augustus en 1 oktober.