Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op 7 januari 2023 werd het nieuwe jaar ingeluid met warme chocolademelk en/of glühwein bij RV Salland. Er werd een toost uitgebracht op een mooi roei-jaar. Het gezellig samenzijn werd afgesloten met soep.

De nieuwjaarstoespraak, die onze voorzitter Annemiek na de toost hield, staat hieronder.

2022 was een bijzonder jaar, maar ook een apart jaar.

Bijzonder omdat Salland 35 jaar bestond. Apart omdat wij dat

niet konden vieren in januari omdat er een Corona Lockdown van kracht was. De kantine en de kleedkamers waren gesloten.

Gelukkig konden we nog wel met twee personen en een instructeur het water op.  Geleidelijk aan kwamen er versoepelingen en per 15 maart werden alle beperkingen opgeheven en kon de kantine weer open. 


Wat lijkt dit lang geleden! Er is zoveel gebeurt sindsdien.

De activiteiten werden meteen opgepakt.  Het vlot werd bij de meander geplaatst zodat er weer makkelijk gewisseld konden worden, de instructie ging weer van start en de introductie cursus werd geplanned.

In april werd tijdens de AV het 35 jarig bestaan gevierd. Een mooie collage van alle huidige teams,  in de vorm van het nummer 35,werd aangeboden en hangt nu in de gang van het clubgebouw.  En er was een heerlijke taart.


Er zijn dit jaar twee introductie cursussen gehouden. Dit leverde 9 nieuwe leden op. Ook de jaarlijkse zomercursus  en de roeiclinics waren  een groot succes.
De instructeurs hadden het druk met het opleiden van al deze nieuwe leden en daarnaast de instructie voor scull 2, skiff 1 en 2 en in het najaar zelfs de opleiding boordroeien in de acht.


Regelmatig werden er examens door de examen commissie afgenomen. En met groot succes. In totaal slaagden er 9 leden voor scull 1, 3 voor scull 2,  1 voor skiff 1,  1 voor skiff 2 en 8 voor stuur.


Daarnaast voltooide Marijke de cursus vertrouwenscontact persoon en slaagden Jacky en Annemiek voor Kamprechter B. 

De toercommissie heeft ook niet stil gezeten. Er waren vier toertochten. De belangstelling voor de tochten was groot (gemiddeld 20 personen), maar de Jubileum tocht naar Emlichheim begin juli sloeg alles met 27 deelnemers. Een groot succes vooral ook omdat het afgesloten werd met een buffet met allerlei zelf gemaakte hapjes.

Ook de wedstrijden mogen niet vergeten worden. Er waren vier onderlinge wedstrijden, waaraan 37 leden hebben deelgenomen, in wisselende samenstellingen. En er werd begin november een Jeugdwedstrijd georganiseerd in het kader van de Jeugdcompetitie NO Nederland met 47 deelnemende ploegen! Hierbij waren Naomi (stagiaire) en  vier (oud) jeugdleden de grote trekkers.

En werd er in het voor- en het najaar, door de leden van Salland, heel wat troep uit de Vecht en het kanaal gevist tijdens de opschoondagen van de Gemeente Hardenberg.

Dit alles was alleen mogelijk met ondersteuning van de diverse  andere commissies: de kantine commissie, de materiaalcommissie, de gebouwencommissie en de webmasters.

Heel veel dank aan alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

Maar ik kan deze samenvatting niet afsluiten zonder stil te staan bij het zeer plotselinge overlijden, eind mei, van een van onze leden Henk Zweers. De lieslaarzen lagen al in de auto om de volgende ochtend te komen helpen bij het leggen van het vlot in de Meander. En toen hield het op. Een groot verlies voor zijn familie en voor Salland.

Maar naast dit droevige moment was er ook feest. Op 3 december werd uitgebreid stilgestaan bij de 90ste verjaardag van Tineke.  Tineke roeit al 30 jaar  bij Salland en heeft de vereniging helpen opbouwen. Zij roeit nog steeds twee keer per week, bij voorkeur in de Avereest.

Al met al was het een zeer succesvol jaar, dat een uitstekende basis is voor het komend jaar 2023.

Ik weet zeker dat wij het weer, met z’n allen, een zeer succesvol jaar zullen maken en ik wens jullie allen heel veel roeiplezier in 2023.