Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                              

You never roeit alone! Onder dit mom steken vijf roeiers in mei de Atlantische Oceaan over in hun speciaal daarvoor gebouwde Whaleboat. Hun doel is om in 60 dagen de 6.000 kilometer van New York naar Rotterdam te overbruggen en daarmee 600.000 euro in te zamelen voor een huiskamer van de Stichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam in het EMC-Sophia.

De boot is inmiddels gedoopt en de roeiers zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor de reis. Onder de roeiers is Gerhard uit Wierden,

mederoeier van Jacqueline bij de AWV in Almelo. Hij geeft op 9 februari een presentatie om te vertellen over de tocht en de voorbereidingen. Hoe berg je alles op in een relatief kleine boot zoals overlevingspakken,verschillende soorten ankers, een reddingsvlot en eten voor vijf personen voor 100 dagen? En hoe bereid je je voor op noodsituaties? En hoe bereken je eigenlijk hoeveel eten je nodig gaat hebben? Immers, onderweg is geen supermarkt en er gaat geen volgboot mee.

Ook geinteresseerde Sallanders zijn van harte welkom bij de presentatie van Gerhard. Deze vindt plaats op donderdag 9 februari om 19:30 bij de AWV in Almelo (aan de afslag Almelo-West op de N36).

Weetjes:

  • De trainingen op het droge verricht Gerhard op een tijdelijk van Salland geleende ergometer. Dank hiervoor!!
  • Wil je de roeiers steunen in hun doel om de huiskamer te realiseren:
  • De roeiers zamelen geld in om een huiskamer te realiseren in het Erasmus Medisch Centrum:
    ‘Als je de hele dag in het ziekenhuis bent, komen de witte muren al gauw op je af. Dan is het fijn dat je je even kunt terugtrekken. Dat geldt ook voor de patiëntjes in het Erasmus MC-Sophia. Het is voor hen zo belangrijk om hun geliefden dichtbij te hebben. Op een plek waar de witte muren niet op je af komen, maar in huiselijke sfeer. In een Ronald McDonald Huiskamer zijn gezinnen even weg van de ziekenhuiskamer, witte gangen en ongezellige wachtruimtes. Hier kunnen zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn. Ouders, broertjes en zusjes vinden er een plek om te ontspannen of te spelen. Ze verblijven er bijvoorbeeld tussen behandelingen of onderzoeken door.’
  • Meer informatie over de roeiers en de tocht is te vinden op Facebook en de Website van de roeiers.