Salland Logo             Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                                                     

Meer foto's

Onze toercommissie organiseerde een mooie meerdaagse toertocht vanuit de Alkmaarse Roei- en Zeilvereniging. Op de woensdag en donderdag werd geroeid. Omdat wij (Annemiek, Jacqueline, Jeanne, Anna, Wieger, Nellie en Jacky) al dinsdag

richting het hotel in de Alkmaarse binnenstad waren gereisd, konden we die dag invullen met een strandwandeling en/of duinfietstocht en een diner in een strandpaviljoen bij Bergen aan Zee. Martha en Jan, dichtbij op een camping, aten ook een hapje mee.

Woensdag hebben we de zogenaamde Schermertocht geroeid. Al met al een tocht van bijna 40 km tussen rietkragen over de ringvaart, ooit onder supervisie van Leeghwater aangelegd om de Schermer droog te leggen. Er bleek maar weinig plek om aan te leggen, zeker voor roeiboten. Dus een uitdaging om uit- en in de boot te stappen bij plaspauzes. Al met al leidde dat slechts tot één zwempartij. Het einde van de tocht was redelijk afzien, dus rond 8 uur 's-avonds besloten we de warme maaltijd maar via een bezorg-Thai op de hotelkamer te nuttigen.

Donderdag roeiden we door de pittoreske grachten van Alkmaar. Vooral ook voor de sturen een ware uitdagingen vanwege de zeer vele smalle en soms ook lage bruggetjes. Na een kop koffie/thee bij de AZRV, waar we zeer prettige werden onthaald, en een dankwoord richting Jeanne en Annemiek, konden we moe maar voldaan huiswaarts keren per auto en trein, en terugkijken op een geslaagd uitstapje.