Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Voor het eerst sinds lange tijd hebben Sallanders weer aan een wedstrijd deelgenomen. Na de klus-ochtend op 20 april hebben Herman, Steyn en Simon de boten afgeriggerd en op de bowa gebonden. Daarna zijn we naar Alkmaar gereden, hebben de botenwagen bij de roeivereniging neergezet en zijn 's avonds bij Steyn's ouders neergestreken in een vakantiehuisje. Idwêr en Suzanne stapten de volgende ochtend vroeg

om 6:30 in de auto om naar Alkmaar te rijden. Om 9:00 waren alle Sallanders aanwezig voor de stuurliedenvergadering, maar deze ging helaas niet door. Daarop gingen Suzanne en Steyn te water voor de eerste heat. Beiden hebben goed hun best gedaan. Er was na de wedstrijd wat onrust toen bleek dat Steyn's veld verkeerd was geklokt. Het was voor de ooggetuigen duidelijk dat Bart (vereniging Het Spaarne) de snelste was geweest, maar Steyn stond met afstand bovenaan het officiële klassement. Tijdens de prijsuitreiking riep hij, nadat hij de medaille omgehangen kreeg, Bart dus naar voren, en hing de medaille bij hem om! We waren allemaal heel trots op deze sportieve daad die ook de Alkmaarsche later op hun website vermeldde.
Bij de tweede heat was er stress toen bleek dat de sluitingstijd voor het vlotten voor Simon's heat eerder was dan verwacht. En toen bleek door een miscommunicatie ook nog het roeipakje thuis achtergelaten! Gelukkig kon er een pakje geleend worden van een mede-Sallander, en de boot kwam op tijd in het water.
Na afloop van de wedstrijd was het heerlijk om in de zon te liggen. Voor het diner hebben we een pizzeria in hartje Alkmaar aangedaan. De pizza's vielen zeer in de smaak! Steyn hebben we weer afgezet bij het huisje van zijn ouders en de rest is teruggereden naar Gramsbergen. Vervolgens zijn de boten weer aangeriggerd en is iedereen naar huis gegaan.
Conclusie: een heerlijke en sportieve dag met veel leuke mensen, prima weer en lekker eten, en omdat het voor twee van ons de eerste wedstrijd was, ook nog heel leerzaam.
We hebben tot de zomervakantie nog 4 wedstrijden op het programma staan, waarvan één 2K wedstrijd op de Willem Alexander Baan. De andere wedstrijden hebben een mooie mix van hard roeien en gezelligheid.
Foto's