Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Marjolein Rekers presenteert zaterdag, tijdens het vijfde Nationaal Junioren Trainingskamp in Tilburg, haar boek 'Roeien, jong aan de slag'. Marjolein (dochter van Cas & Wil Rekers) zal het instructieve praktijkboek aan de oever van roeibaan Beekse Bergen aangeboden krijgen. Ook roeibondvoorzitter Jan Karel Mak en IJsbrand Haagsma, bondsbestuurder talentontwikkeling en opleidingen zullen een exemplaar in ontvangst nemen.

Roeien wordt in hoofdzaak beoefend in verenigingen. Maar ook op scholen wordt de laatste jaren weer meer geroeid. In het nieuwe boek wordt een brug geslagen tussen de roeisport en het bewegingsonderwijs. Het biedt zowel roei-instructeurs (in opleiding) als docenten en studenten lichamelijke opvoeding een visie en veel praktijksituaties om roeien bij kinderen te introduceren.
De kernpunten van de roeitechniek komen aan bod, maar ook het omgaan met het materiaal en de veiligheid van de leerlingen. Naast oefeningen om het bootgevoel en de techniek te verbeteren, worden tevens speelse roeivormen beschreven. Steeds is hierbij het uitgangspunt dat roeien een bron van plezier en ontspanning kan zijn, vaak voor de rest van het leven.

'Roeien, jong aan de slag' is een uitgave van het Jan Luiting Fonds.

ISBN: 90 72335 42 2.
Prijs: 14,90.