Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Afgelopen zondag 25 maart hebben 5 ploegen van de roeivereniging Salland uit Gramsbergen, met in totaal 28 Sallandroeiers, The Head of the River op de Amstel in Amsterdam gestart. Bij deze wedstrijd die de opening van het roeiseizoen markeert en waar heel roeiend Nederland aan de start ligt werd Salland vertegenwoordigd in maar liefs vier achten en een dubbel vier!

Ofschoon er geen overwinningen werden behaald waren de resultaten zeer goed te noemen. Dit ook gezien het feit dat voor een groep van 13 roeiers het de eerste keer was dat ze deze lange afstandswedstrijd over 8 kilometer startten. Onder gunstige omstandigheden kon het parcours van Amsterdam naar Ouderkerk worden afgelegd.

De beste verenigingstijd werd geroeid door de Herenclubacht met slagroeier Mark Rodenburg. Met een hoog tempo van 30 tot 32 halen per minuut finishten ze in een

tijd van 30.06 minuten. De Junioren hadden twee ploegen op het water.

 

ImageThomas van de Wardt roeide in de “Noord Nederlandse” combinatie acht de 8 kilometer in een tijd van 30.23 minuten.

 





 


ImageDe Meisjes dubbelvier Salland-Pontos combinatie met Iris (sl), Ilse, Elisa Dam (Ponstos) en Brighid (bg) en Henk-Jan (st) roeide met een tempo van 30 tot 33 halen per minuut naar de derde Sallandtijd van 33.19 minuten. Samen met Thomas van de Wardt en de Meisjes Dubbelvier maakte ook de eerste Dames Veteranenacht haar debuut op de Head!

Image











ImageTot slot bracht Salland de ervaren Heren Veteranenacht op het water die ’s morgens vroeg als eerste de spits mocht afbijten in deze spectaculaire wedstrijd.


 

 

 

Foto's: klik hier
Uitslagen: klik hier

Aangepast persbericht De Toren