Salland Logo             Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                                                     

De afsluiting van het evenement Kies je Sport bij Roeivereniging Salland voor de basisscholen in de gemeente Hardenberg, was afgelopen zaterdag een groot succes. Zes teams in vierpersoons roeiboten streden in een tijdrace om de snelste tijd over 200 meter.

Het is een gezellige drukte op zaterdagmiddag 28 april bij Roeivereniging Salland in Gramsbergen. Langs de oever van ‘t Kanaal Almelo - De Haandrik zitten ouders, broertjes, zusjes, vrienden en verenigingsleden in ’t gras in de zon. Via de luidspreker informeert Karin Zimmerman het toegestroomde publiek over de gebeurtenissen en de wedstrijd op het water en vertelt  -tussen de wedstrijden - over de techniek van ‘t roeien.

Op het water  roeien zes teams van vier kinderen. Ze strijden om de snelste tijd over een afstand van 200 meter met als inzet een heerlijke appeltaart. De afgelopen vier weken hebben kinderen uit groep zes en zeven van de basisschool, bij roeivereniging Salland kennis gemaakt met de roeisport. Er werd daarbij geroeid in een C4, een vierpersoons roeiboot met stuurman. Tijdens de afsluitende wedstrijd roeit - om het geheel eerlijk te laten verlopen - iedere ploeg twee maal.  Eenmaal in C4 roeiboot Gramsbergen en eenmaal in de C4 roeiboot Hardenberg.

De sfeer langs de kant is ontspannen, als de roeiers de finish naderen worden ze door ‘t 60-koppige publiek enthousiast aangemoedigd. En spannend is het zeker. Nek aan nek gaan de boten over de finish. Meestal wint ’t team in de Hardenberg, een iets snellere boot. Maar een tweetal keren gaat de Gramsbergen als eerste over de finish met slechts een fractie van een seconde verschil !

Om drie uur zijn de wedstrijden afgelopen en is het wachten op de uitslag van de tijdrace. Met een voorsprong van 7 seconden over twee races wint team A de appeltaart. Koen Paalman, Stefan Meijer, Jonne Mulder en Remco Lomulder  krijgen samen met stuurvrouw Iris Rodenburg en stuurman Thomas van de Wardt een medaille omgehangen.Image

‘Het ging veel beter dan tijdens de trainingen,’ vertelt Stefan Meijer van het winnende team trots. Dat ‘t project Kies je Sport een groot succes is blijkt uit deze geslaagde dag, waarna de jeugdafdeling van Roeivereniging Salland, de Sallandkids, weer een flink aantal nieuwe leden rijker is.

Fotos: klik hier

Fotobijschriften

Prijsuitreiking;

Van links naar rechts:

Stuurman Thomas van de Wardt, stuurvrouw Iris Rodenburg en het winnende team  Jonne Mulder, Stefan Meijer, Remco Lomulder en Koen Paalman.


Tijdens de wedstrijd:

Nek aan nek gaan de boten over de finish. Team D, met Luuk Beenen, Nicolien Drenten, Laura van Rhee en Joëlle van Vliet in C4 Gramsbergen, roeit voorbij de finish.