Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

De wedstrijdroeiers van roeivereniging Salland uit Gramsbergen hebben hun beste kant laten zien. De talentvolle Ilse Paulis behaalde beide dagen met verpletterende overmacht een eerste plaats in de finale. Brighid Prenger was op zondag in haar finale eveneens de allersnelste en dus ook goed voor een medaille.

In Tilburg werden door de Zuidelijke Roeibond de tweede nationale 2 kilometer wedstrijden van het seizoen 2007 georganiseerd. Roeivereniging Salland was vertegenwoordigd met 4 juniorenwedstrijdroeiers en 1 seniorenroeier. Voor de 4 junioren was het hun debuut op deze afstand!

De 13-jarige Ilse Paulis roeide in de skiff zowel zaterdag als zondag ver voor het Meisjes 16 veld uit naar de overwinning. Zaterdag legde ze deze Olympische

afstand af in een tijd van 8.55.24 en voer daarmee sneller dan het Meisjes 18 veld! Zondag waren de weersomstandigheden gunstiger en won ze de A–finale opnieuw met grote overmacht en met een nieuw persoonlijk record: 8.27.55. Wederom net sneller dan het Meisjes 18 veld.

Werd Brighid Prenger (15) in de skiff zaterdag in de laatste 500m nog afgetroefd door een concurrente, zondag startte ze echter snel en roeide ze constant en controlerend voor de tegenstand uit naar de overwinning en met eveneens een eigen persoonlijk record van 9.07.72.
Zaterdag heeft Brighid samen met Iris Rodenburg (15) in het Meisjes 16 veld in de dubbeltwee (2x) een tweede plaats verovert in een tijd van 8.28.15. Iris Rodenburg veroverde in de skiff zaterdag een tweede plaats en zondag een derde plek in de A-finale met een persoonlijk record van 8.54.67.

Thomas van de Wardt (17) roeide in zijn heat op zondag in de skiff naar een tweede plek en een persoonlijk record in een tijd van 7.53.32 en zijn trainingmaatje en eerste jaars seniorroeier Mark Rodenburg (18) roeide in zijn “rustjaar” in de skiff in het Lichte Beginnelingen veld naar een 4e plek in de B-finale in een tijd van 7.52.00.

Uitslagen: klik hier