Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic

Met 11 jeugd, junior en senior roeiers heeft Salland op 26 mei bij de Internationale Pinksterwedstrijden in Delfzijl een goede prestatie geleverd. ‘s Morgens skiffde de jeugd over een afstand van 400 meter. ’s Middags bedroeg de baanlengte voor de Junioren en Senioren 2200 meter, inclusief bruggen en bochten.

Ilse Paulis en Iris Rodenburg behaalde zowel in de skiff op 400 meter als in de dubbeltwee op de 2200 meter de eerste plaats en waren daardoor de grootste “blikkentrekkers van de dag”.

Bente Paulis uit Dalen behaalde in de jeugdcategorie M10 1x een eerste plaats. Hetzelfde deed Ilse Paulis in de categorie M14 1x en Iris Rodenburg in de categorie M16 1x. Thom Snippe had in de categorie J16 1x beduidend meer tegenstand maar wist zich toch naar een derde plaats te roeien en ontving hiervoor een medaille. Bij de J14 1x roeiden Jesper Hogenbirk en Bas Haartsen een verdienstelijke race maar kwamen ervaring tekort om een medailleplaats te veroveren. Tot slot roeide Bente, Thom, Bas en Jesper (slag) in een dubbelvier naar een vierde plaats.

Thomas van de Wardt startte ’s middags als enige junior in de skiff. Hij won het J18 1x veld met glans in een tijd van 8.30. Ilse en Iris startten in de categorie M16 2x en eindigden op de eerste plaats in een tijd van 8.28. In het seniorenveld had Salland twee troeven. Wout Gortworst en Jan Prenger startte in de categorie H2x en waren daarmee niet allen de snelste in hun categorie (7.59) maar ook de snelste Sallanders van de dag. Dat leverde ze niet alleen een medaille op maar ook een taart. Jolene van Leeuwen en Elise Schutte startte in de D2x waar ze op de tweede plaats (9.41) eindigden.