Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

De Sallandroeister Ilse Paulis  (13 jaar) uit Dalen is afgelopen weekeinde op de Bosbaan in Amsterdam  door de Koninklijke Nederlands Roeibond (KNRB) gehuldigd voor de snelste seizoenstijd in de skiff zowel in het Meisjes 15/16 als het Meisjes 17/18 veld. Deze prachtige prestatie werd nog bekroond met een skiff finale waarbij ze haar persoonlijk record met 2 seconden aanscherpte tot 8.24.70 en daarmee ook meisjes uit de junioren WK selectie op afstand zette.

IJsbrand Haagsma , bestuurslid junioren van de KNRB reikte samen met Mitchel Steenman, de slagroeier van de Hollandacht, de medaille uit aan Ilse, onder

vermelding van het feit dat Ilse met deze tijden ook menig seniorroeister “naar huis roeit”. Een 13 jarige roeister van dit formaat is uniek in de Nederlandse roeiwereld. Roeivereniging Salland kan trots zijn op deze roeister!

Gedurende de ARB-wedstrijden in Amsterdam stond roeivereniging Salland vaker op het erevlot. Naast Ilse heeft ook Iris Rodenburg (15 jaar, De Krim) haar finale gewonnen in 8.41.29 met een verbetering van haar persoonlijk record van maar liefst 13 seconden! In de Nationale seizoensranglijst voor M15/16 is ze daarmee de 6e juniorskiffeuse van Nederland.

Verder streden Brighid Prenger (15 jaar, Hardenberg ) en Iris Rodenburg in de dubbel 2 (M16 2x) mee voor de Nationale Kampioenstitel die voor dit nummer gedurende deze ARB-wedstrijden werd verroeid. In de voorwedstrijden konden zij hun persoonlijk record met 6 seconden verbeteren tot 8.22.81. In de finale kwamen deze eerstejaars wedstrijdroeisters echter nog kracht en ervaring te kort om het erepodium te mogen beklimmen.

Foto's Jan Prenger en Rutger Spek: klik hier
Uitslagen: klik hier

- persbericht -