Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

De Nationale Schoolroei Kampioenschappen 2007op de Bosbaan in Amsterdam zijn dit jaar voor het Vechtdal College afgesloten met 2 nationale titels. Scholiere Iris Rodenburg (15 jaar, De Krim) maakte een dubbelslag door zowel bij de meisjes als bij de mixed ploegen te winnen. De uitreiking door de Koninklijke Nederlandse Roeibond vond plaats door de Olympische roeiers Gijs Vermeulen en Femke Dekkers die ooit zelf door het schoolroeien met de roeisport in aanraking zijn gekomen.

Brighid Prenger (15 jaar, Hardenberg) en Iris Rodenburg moesten in twee keer over 500 meter afdwingen dat zij de sterkste schoolroeiers waren in de klasse ‘ervaren meisjes dubbeltwee’ (M2x). Aan dit nummer deden 12 scholen uit heel Nederland mee. Daarnaast roeiden Iris en Thomas van de Wardt (16 jaar, Hardenberg) mee in de ‘ervaren mixed klasse dubbel twee’ (Mixed 2x). Ook deze combinatie van het Vechtdal College bleek na twee wedstrijden van de tien scholen de snelste van Nederland te zijn.

Ook de Nieuwe Veste was goed vertegenwoordigd met een onervaren en een ervaren groep scholieren. De onervaren groep (Ilse Halfwerk, Leonore Poldervaart, Marise van Son, Marjolein Wiegman en stuurvrouw Ilse Paulis) heeft in 10 lessen leren roeien en zij hebben dit bekroond met een 5e plek in hun categorie. Jolene van Leeuwen en Carin Hilvering verroeide het nummer ervaren dubbeltwee. Zowel Vechtdag College als Nieuwe Veste neemt nu al, met veel succes, een aantal jaren deel aan deze Nationale Schoolroei Kampioenschappen. Bij Nieuwe Veste maken de scholieren uit de hogere klassen via de gymlessen kennis met de roeisport. Nieuwe Veste biedt daarmee aan zijn scholieren bij Roeivereniging Salland in Gramsbergen een sportworkshop van 3 lessen aan. Bij het Vechtdal College gebeurt dit (nog) niet, ofschoon vele scholieren en leerkrachten wel actief lid zijn bij Roeivereniging Salland.

Foto's: klik hier